Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Wanneer mag ik op de nieuwe graszoden lopen?

Doorgaans kunt u binnen 2 tot 3 weken het gazon intensief gaan betreden, rustig er overheen lopen kan sneller. Bij warm weer kan het gazon sneller betreden worden, want de graswortels groeien dan harder en daardoor is de ondergrond eerder stabiel.

Waarom geldt het advies om niet op nieuwe graszoden te lopen? #

Het advies is om het gras net na de aanleg met rust te laten. Rustig over het gras lopen met platte schoenen kan eigenlijk geen kwaad. Het gras kan ook wel gelijk tegen betreding. Het probleem zit hem in de ondergrond.
De ondergrond is vaak nog niet stevig en kan gaan nazakken als deze te snel betreden wordt. Wanneer de wortels van de graszoden dieper in de ondergrond gaat wortelen wordt het gazon steeds steviger en zal deze minder nazakken.

Met groeizaam weer kan het gazon doorgaans na twee weken intensief betreden worden. Twijfelt u? Beoordeel het gazon dan eerst zelf voordat u uw kinderen er op laat spelen. Als het gazon stevig aanvoelt dan mag er gespeeld gaan worden!

Powered by BetterDocs


Deprecated: Bestand Thema zonder comments.php is sinds versie 3.0.0 verouderd en er is geen alternatief beschikbaar. Graag een comments.php template aan je thema toevoegen. in /home/graszkdev/domains/dev.graszodenkopen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren