Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Akkerleeuwenklauw in het gazon

Akkerleeuwenklauw (Aphanes arvensis) is veelvoorkomend en kan voor overlast zorgen als de grasmat zwak is door droge of onverzadigde grond. Het is een eenjarige plant met een lage, breed uitgroeiende, vertakte vorm die kleine polletjes drielobbige lichtgroene blaadjes vormt.

Seizoenen van de akkerleeuwenklauw #

De akkerleeuwenklauw bloeit gedurende het hele voorjaar. De geelgroene bloempjes zijn echter moeilijk te zien. Hij plant zich voort met zaad dat volop wordt gevormd. Veel zaad kiemt al bij een zachte herfst. De zaailingen overwinteren dan en vormen in het voorjaar talrijke kleine kussentjes. Hun heldergroene kleur valt vooral op als de grasmat kaal en zwak is door ziekte of na droogte.

Akkerleeuwenklauw voorkomen #

Voorkom akkerleeuwenklauw door de grasmat te versterken met bemesting, door compost te strooien en in droge periodes volop water te geven. Maai het gras niet te kort.

De plant is vrij resistent tegen bestrijdingsmiddelen, gebruik die daarom bij zacht weer als hij hard groeit.
Herhaal dit zo nodig elke vier of vijf weken en controleer de grasmat geregeld op zaailingen.

Powered by BetterDocs


Deprecated: Bestand Thema zonder comments.php is sinds versie 3.0.0 verouderd en er is geen alternatief beschikbaar. Graag een comments.php template aan je thema toevoegen. in /home/graszkdev/domains/dev.graszodenkopen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren