Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Waarom een gazon in de tuin?

Een goed onderhouden grasmat is een prachtig en praktisch onderdeel van een tuin. Prachtig omdat de vorm en uitstraling ervan de sfeer in een tuin voor een groot deel bepalen. Praktisch omdat een goed grasveld ook leefruimte kan zijn.

Vormgeving gazon op basis van het formaat #

Hoe een gazon wordt vormgegeven is sterk afhankelijk van de grootte ervan. In een echt grote tuin passen natuurlijke en vloeiende lijnen. Daar bepaalt het gazon samen met de bomen en struiken de sfeer. De rest is minder belangrijk. Naarmate het geheel kleinschaliger wordt, kan ook de vorm meer geometrisch worden en worden de andere tuinelementen belangrijker. Het gras kan dan binnen strakke lijnen worden opgesloten. In een kleine tuin is dat vaak mooier. Daar wordt de sfeer meer bepaald door persoonlijke accenten dan door het gras.

Een kwestie van durven #

Het gaat erom een goede balans tussen de verschillende tuinelementen te vinden. Naarmate een gazon kleiner wordt ten opzichte van een terras of een border, wordt een eenheid van vorm tussen beide steeds belangrijker om het geen rommeltje te laten worden. Er zal dan een vorm gekozen moeten worden die in beide en liefst ook in de overige tuinelementen terugkomt.

Lijnenspel in de tuin #

Nieuwe graszoden met een afgerond lijnenspel
Verse graszoden gelegd met een rond lijnenspel

In principe zijn er twee basismogelijkheden: de toepassing van strakke, rechte lijnen of gebogen, ronde lijnen. De vermenging daarvan is buitengewoon lastig en vraagt groot gevoel voor verhoudingen. Het is beter om dat vormgevingsprobleem vanaf het begin te vermijden en consequent voor recht of rond (gebogen vormen) te kiezen. Binnen beide groepen zijn zo veel variatiemogelijkheden dat u zich bij het ontwerpen helemaal kan uitleven.

Powered by BetterDocs


Deprecated: Bestand Thema zonder comments.php is sinds versie 3.0.0 verouderd en er is geen alternatief beschikbaar. Graag een comments.php template aan je thema toevoegen. in /home/graszkdev/domains/dev.graszodenkopen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren