Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Hoeveel vierkante meter graszoden heb ik nodig?

In de gazonberekening kunt u het aantal vierkante meters graszoden invullen. Voor deze oppervlakte vermenigvuldigt u de lengte x de breedte van uw gazon. Bij dit getal telt u 5 procent op vanwege snijverlies.

Heeft u bijvoorbeeld een gazon met een lengte van 10 meter en een breedte van 5 meter, dan is de oppervlakte 50 vierkante meter. U bestelt dan 50 + 5 procent = 53 vierkante meter (naar boven afgerond).

Oppervlakte berekenen voor een rechthoekig vlak

Afwijkende vormen van de tuin #

In het bovenstaande voorbeeld zijn de maten vrij recht toe recht aan. Maar niet elk gazon is een vierkant of rechthoek. Wat je in dat geval kan doen is de tuin opdelen in meerdere vierkante vlakken en de oppervlaktes daarvan bij elkaar optellen.

In onderstaande gazon heb je hetzelfde oppervlak als hierboven. Echter is er nu ook een extra stuk bij van 10 m2. Door het oppervlak van beide rechthoeken bij elkaar op te tellen heb je in dit geval 50 + 10 = 60 m2 aan gazon. Qua bestelling komt daar 5% bij dus 60 x 1,05 = 63 m2.

Hoeveel m2 graszoden heb je nodig? Zo bereken je dat voor een afwijkende vorm tuin.

Afmetingen gazon niet bij de hand? #

Om op bovenstaande wijze de benodigde hoeveelheid graszoden te berekenen moet je de afmetingen van het gazon weten. Wellicht ben je op dit moment niet in de gelegenheid om met een meetlat naar het gazon te gaan en de juiste maten op te nemen. In dat geval kan deze tool uitkomst bieden.

Om daaruit het juiste oppervlak te krijgen selecteer je ‘Gebied’, vul je het adres in en omlijn je het gebied waar de graszoden gelegd dienen te worden.

Powered by BetterDocs


Deprecated: Bestand Thema zonder comments.php is sinds versie 3.0.0 verouderd en er is geen alternatief beschikbaar. Graag een comments.php template aan je thema toevoegen. in /home/graszkdev/domains/dev.graszodenkopen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren