Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Hoe oude graszoden verwijderen?

Oude graszoden kan u eenvoudig verwijderen met een zodensnijder. U kan het oude gras weg steken met een schep, omspitten met een schep of kapot frezen met een freesmachine. Maar wanneer kiest u nu welke methode voor het verwijderen van uw graszoden? Bekijk de onderstaande video of lees er meer over.

Wegsteken met een schop. #

Oud gras wegsteken met een schop is doorgaans zwaar en intensief werk. Dit is dan ook vaak alleen een goede optie wanneer het oppervlakte klein is of wanneer de graszode erg dun van structuur is.

Oud gras omspitten. #

Oud gras omspitten met een spade is makkelijker dan afsteken. Toch is ook dit nog zwaar fysiek werk. Tevens is een nadeel dat het oude gras in de onderlaag van de bodem terecht komt. Hier gaat het groen composteren en kan de grond gaan nazakken. Door het omspitten van het oude gazon zal het nieuwe gazon de dikte van de nieuwe zode hoger komen te liggen. Dit is ongeveer 2 tot 2,5 cm. Vaak komt dit bij straatwerk niet mooi uit.

Frezen #

Oud gras kapot frezen zorg in ieder geval voor minder fysiek werk dan het gras omspitten. Wel is het zo dat de freesmachine het oude gras in heel veel kleine stukjes maakt. Door deze kleine stukje is het lastig de ondergrond opnieuw te egaliseren. Wat je dan kan doen is de polletjes van de grond afharken of het perceel enkele weken met rust te laten waardoor veel groen composteert.
Net als bij het oud gras omspitten heb je bij het kapot frezen van het oude gras dat de grond nadien gaat nazakken.

Een zodensnijder #

Met een graszodensnijder kan u eenvoudig en snel het oude gras lossnijden. U stelt de diepte van de snijder zo in dat u de meeste wortels van het oude gras wegsnijdt. Dit is meestal 2 tot 3 cm dik. Het lossnijden gaat bijna net zo snel als het maaien van het gras met een handmaaier. Nadat het gras los is gesneden kan het losse gras makkelijk opgeschept of opgepakt worden en in een kruiwagen worden afgevoerd.
Een zodensnijder kan u huren bij de betere verhuurbedrijven of bij uw graszoden leverancier. Het is wel goed om vooraf te bellen of de machine beschikbaar is.

Verwijderde graszoden in de afvalcontainer

Afvoeren van de verwijderde graszoden #

Kleine hoeveelheden graszoden kan u goed afvoeren in de groene container of verwerken in uw composthoop. Als het om meer afval gaat kan u dit wegbrengen naar de milieustraat of gemeente stort. Tegenwoordig wordt ook steeds vaker een lege big bag van 1 m3 besteld die u vol kan stoppen met de verwijderde graszoden. Deze zak wordt dan door een afvalverwerker opgehaald. Als u veel afval hebt kan u het beste een afvalcontainer laten komen of uw grondwerker vragen de graszoden af te voeren.

Als de oude graszoden verwijderd zijn kan u verder richting het leggen van de nieuw graszoden.

Powered by BetterDocs


Deprecated: Bestand Thema zonder comments.php is sinds versie 3.0.0 verouderd en er is geen alternatief beschikbaar. Graag een comments.php template aan je thema toevoegen. in /home/graszkdev/domains/dev.graszodenkopen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren