Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Paddenstoelen in het gazon

Paddenstoelen in het gazon kunt u het hele jaar terugvinden. Vaak zijn het soort paddenstoelen die u in uw gazon terugvind afhankelijk van het seizoen. Dit heeft te maken met onder andere het verschil in zonuren, neerslag en soort onkruid per seizoen. Ondanks dat er vele soorten paddenstoelen zijn, zijn de meeste niet giftig of gevaarlijk voor mensen, dieren en overig bodemleven. De reden waarom men paddenstoelen liever niet in het gazon terug ziet heeft te maken met het feit dat dit het gras er minder gezond laat uitzien. Paddenstoelen in het gras worden namelijk gezien als onkruid. Onkruid groeit op zijn beurt weer op plekken die niet voldoende of optimaal worden onderhouden. Vanwege dit aanzicht verwijderd men paddenstoelen liever uit het gazon.

Hoe ontstaan paddenstoelen in het gazon #

Paddenstoelen in het gazon ontstaan op voedzame bodems. Dit betekent dat paddenstoelen goed op uw gazon kunnen groeien als er veel organisch afval op de bodem van uw graszoden ligt. Dit zijn natuurlijke voedingsstoffen, zoals afgestorven planten. Dit organische afval wordt opgenomen door de bodem, waarmee schimmels als paddenstoelen zich voeden, en daardoor kunnen groeien. Hierdoor is het belangrijk dat u organisch afval regelmatig van uw gazon verwijderd. Denk hierbij ook aan de gevallen bladeren in de herfst en winter.

Naast organisch afval groeien paddenstoelen ook bij gebruik van organische mest. Zoals u wellicht weet is mest een voedingsbron die de groei van nieuwe graszoden verder stimuleert. Door het strooien van mest over het gras neemt de voedingswaarde toe, waardoor paddenstoelen in uw gazon zullen groeien. Om deze reden ziet men vaak paddenstoelen terug bij de aanleg van een nieuw gazon, omdat hier meer mest wordt gebruikt dan bij een bestaand gazon. Tot slot zijn het aantal zonuren en neerslag van belang. Zo groeien paddenstoelen in gras harder tijdens vochtig weer, onder de juiste temperatuur.

paddenstoelen in gazon

Paddenstoelen in het gras bestrijden #

Paddenstoelen in het gras bestrijden kunt u het beste doen doen het gras te maaien. Hiermee worden de paddenstoelen in het gras als het ware afgesneden door de maaimachine, waardoor de paddenstoelen zullen afsterven. Let er hierbij goed op dat u zowel de paddenstoelen als de resten van paddenstoelen en overig maaisel van het gras verwijderd. Doet u dit niet, dan loopt u de kans dat de bodem zich te goed doet aan dit organische afval, waardoor de vruchtbaarheid van de bodem toeneemt. Zoals inmiddels bekend groeien de paddenstoelen hierdoor juist beter in uw gazon.

Er zijn ook verschillende bestrijdingsmiddelen die u kunt toepassen op uw gazon. Deze raden wij echter af aangezien deze vaak ook schadelijk zijn voor overig bodemleven.

Voorkom paddenstoelen in het gazon #

Naast het bestrijden van paddenstoelen kunt u deze uiteraard ook gewoon voorkomen. Ten eerste dient u hiervoor organisch afval van de grasmat te verwijderen. Doe dit regelmatig, zodat de kans dat de bodem dit opneemt als voedingsbron nihil is. Ten tweede kunt u de bodem maaien en beluchten. Door te maaien verminderd u de lengte van het gras, waardoor dit minder vochtig kunt worden. Door de bodem te beluchten kunt u vocht beter afvoeren, waardoor de bodem minder lang vochtig blijft. Tot slot is het van belang om het stikstof gehalte van de bodem te verminderen. Kies hiervoor mest met een lager stikstofgehalte, en probeer zoveel mogelijk te bemesten in het najaar. Najaarsbemesting bevat namelijk minder stikstof.

Powered by BetterDocs


Deprecated: Bestand Thema zonder comments.php is sinds versie 3.0.0 verouderd en er is geen alternatief beschikbaar. Graag een comments.php template aan je thema toevoegen. in /home/graszkdev/domains/dev.graszodenkopen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren