Verschillende type graszoden

U wilt graag een nieuw gazon en heeft de keuze gemaakt om dit te verwezenlijken door het aanleggen van graszoden. Een uitstekende keuze, alleen welk type graszoden heeft u nodig?

Zoals u misschien weet is niet ieder type graszode geschikt voor alle omstandigheden. Om u altijd te kunnen voorzien van de juiste keuze, bieden wij drie verschillende typen graszoden aan.

Ieder type heeft zijn voor- en nadelen, waardoor er altijd één soort het meest geschikt voor u is. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij de verschillende soorten graszoden hieronder uiteengezet.

Onze speelgazon graszoden bevatten geen netten. Gebruik van netten/netting in de graszoden wijst vaak op een minder dichte en jongere grasmat. Bij een graszode die verder is ontwikkeld is het gebruik van netting niet nodig.

Heeft u vragen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om u meer informatie over graszoden.

Basic graszoden

Het eerste type zijn de zogeheten basic graszoden. Met onze basic graszoden haalt u de perfecte ingrediënten in huis om bijvoorbeeld een sterk speelgazon aan te leggen. De unieke samenstelling van veldbeemd, roodzwenk en Engels raaigras zorgt ervoor dat het speelgazon zich sterk en veerkrachtig toont, en snel herstelt na intensief gebruik.

Speelgazon van de beste graszaden

Als u dit type graszoden vanaf de aanleg goed onderhoudt, door regelmatig te maaien, besproeien en bemesten, creëert u een sterk speelgazon waar u jarenlang plezier van heeft. Dit type speelgazon is gekweekt met de beste kwaliteit graszaden die er zijn. Hierdoor zijn de graszoden ontzettend stevig. Zodra deze zijn gelegd, groeien ze naar elkaar toe en vormen ze samen een strak en sterk speelgazon Dankzij de unieke samenstelling zijn de basic graszoden uitermate geschikt als speelveld en voor terrein met dieren.

Basic graszoden

Ideaal voor speelvelden, sterk en veerkrachtig en snel herstellend na intensief gebruik.

Onze prijs € 2,55 per m2

Premium graszoden

Graszoden van de hoogste kwaliteit. Deze hebben langer op het land gelegen, en zijn daardoor nog sterker.

Onze prijs € 2,75 per m2

Premium Speelgazon Graszoden

Bent u echter op zoek naar graszoden van de hoogst mogelijke kwaliteit, dan kunt u het beste kiezen voor graszoden van het type Premium speelgazon. Het verschil tussen ‘Premium speelgazon’ en ‘Basic speelgazon’ is dat de Premium graszode sterker is, minder weersafhankelijk, kan sneller betreden worden en geeft het mooiste resultaat.

Stevige en duurzame Premium Speelgazon Graszoden, vers van het land

De hoge kwaliteit van onze Premium graszoden waarborgen wij omdat de zoden zo laat mogelijk van het land worden gehaald. Doordat deze zoden zo lang op het land blijven liggen ontstaat een graszode van topkwaliteit. De teelt van deze graszoden duurt gemiddeld 12 tot 14 maanden, hierdoor is de zode extra sterk. Met de premium speelgazon graszoden kiest u voor kwaliteit waardoor u jarenlang kan genieten van een mooi en sterk gazon.

Schaduwgras

Het derde type graszoden wat wij verkopen zijn schaduwgras graszoden. Dit type graszode heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze zoden beter geschikt zijn om op een plek gelegd te worden waar minder lichtinval is. Echter groeit dit type nog beter wanneer er veel zonlicht is. Ligt uw tuin dus (deels) in de schaduw? Kies dan voor schaduwgras!

Voordelen van schaduwgras

Naast het feit dat schaduwgras graszoden geschikt zijn voor plekken met meer schaduw, is het gras ook goed bestand tegen betreding. Ideaal als u bijvoorbeeld kinderen heeft die graag in de tuin spelen. Dit komt door de unieke samenstelling van veldbeemgras en roodzwenkgras. Deze hoogwaardige graszaden zorgen ervoor uw schaduwgras gazon mooi dichtgroeit. Let wel op, schaduw graszoden hebben nog steeds wel zonlicht nodig. Hebt u een stukje tuin waar nooit of bijna nooit zonlicht valt dan zal ook schaduw gras hier niet goed groeien. Ons advies is om dan naar een alternatief te kijken zoals een bodembedekker of kunstgras.

Schaduwgras zoden

chaduwgras zoden zijn perfect om te leggen op plekken met weinig zonlicht.

Onze prijs € 3,15 per m2

Waarom graszoden kopen bij Graszodenkopen.nl?

  • Graszoden vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
  • Levering door héél Nederland.
  • Hoge kwaliteit graszoden zonder netting.
  • Graszoden vanaf á 2,55 per m².
  • Alle type graszoden direct uit voorraad leverbaar.