Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Duizendblad bestrijden in het gazon

Duizendblad (Achillea millefolium) is een overblijvende plant die grote, vlakke schermen van witte bloemen geeft op stengels van 30 tot 60 cm hoog. Als u het gazon regelmatig maait, bloeit het duizendblad niet. In dat geval kan deze worden herkend aan de geveerde en fijn verdeelde bladeren die zacht en haast als mos aanvoelen. Daarnaast geuren ze bij het kneuzen. Duizendblad heeft liggende, zich vertakkende stengels die wortelen bij de knopen. Het is een zeer gewoon onkruid dat vooral veel voorkomt in een arme, droge en slecht gevoede grasmatten. 

Duizendblad bestrijden
Duizendblad in bloei

Verspreiding van duizendblad #

De verspreiding vindt bijvoorbeeld plaats door zaad dat door vogels wordt overgebracht of dat aanwezig is in ongesteriliseerde compost. Hierdoor kan een groot stuk grond snel met duizendblad begroeid raken. De plant kan zich tevens vermenigvuldigen uit kleine stukjes stengel die door de maaimachine in het voorjaar worden afgesneden. 

Bestrijding van duizendblad #

Bestrijd duizendblad door het gazongras er mee te laten concurreren. Voedt het gazon met stikstofrijke kunstmest en compost en geef water als het gazon droog is. Bij een enkel exemplaar van het duizendblad kan je deze uitsteken met een handvorkje. Daarbij loopt u wel het risico dat er stukje stengel achterblijven waardoor het opnieuw kan groeien. Wees er dus alert op dat het duizendblad volledig verwijderd wordt.

Bij een grotere spreiding van het duizendblad kan u deze verzwakken door het gras te maaien. Hark voor het maaien met een ijzeren hark. Hierdoor worden de stengels opgetild, zodat ze door de machine kunnen worden afgemaaid en de plant door het bladverlies verzwakt wordt. Gebruik in het voorjaar, als de plant hard groeit, met tussenpozen van 4 tot 5 weken een toegelaten bestrijdingsmiddel.

Powered by BetterDocs


Deprecated: Bestand Thema zonder comments.php is sinds versie 3.0.0 verouderd en er is geen alternatief beschikbaar. Graag een comments.php template aan je thema toevoegen. in /home/graszkdev/domains/dev.graszodenkopen.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren