Graszoden kopen in Zwijndrecht

Zwijndrecht ligt in Zuid-Holland en telt ruim 44.000 inwoners. Het ligt op riviereneiland Ijsselmonde en wordt omringd door de Noord, Nieuwe en Oude Maas. In Zwijndrecht is veel aandacht voor groen. Zo zijn er verschillende initiatieven en samenwerkingen om de natuur in de omgeving te onderhouden. Ook de burgers van Zwijndrecht dragen hier hun steentje aan bij. Dit is ook te zien in de wijken van Zwijndrecht waar veel gras ligt. Wij legden al prachtige perken, tuinen en gazonnen met graszoden aan in de wijken Walburg, Zwijndrecht Centrum, Oudeland en Kort Ambacht. Wilt u graszoden kopen in Zwijndrecht en laten leggen in een van de wijken? Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze mogelijkheden.

Nieuwbouw Euryza: wonen aan het water

Door de bijzonder ligging tussen de rivieren, is er bij de nieuwbouwprojecten in Zwijndrecht ook veel aandacht voor de natuur. Zo wordt nieuwbouwproject Euryza gerealiseerd tussen de Ringdijk en de Maas in. Hiermee is het een bijzonder buitendijks project en alle woningen hebben zicht op het water. Er komen 27 appartement en 15 eengezinswoningen. In de wijk krijgen bakstenen de hoofdrol, waardoor de woningen robuust ogen. Ook komt er veel contrasterend groen in de wijk die de architectuur complimenteren. Zo komen er grasvelden langs de oever van de Maas, perkjes op de binnenplaatsen en bomen door de gehele wijk. Ook hebben de eengezinswoningen ruime buitenruimtes die u geheel naar wens kunt inrichten. Door gras, bloemen en planten te gebruiken creëert u een contrast met de speelse bakstenen. Zo oogt uw woning nog steeds robuust, maar heeft u toch een prettige buitenruimte die ruim aanvoelt.

Natuur Zwijndrecht

In en om Zwijndrecht is veel natuur te vinden waar u kunt ontspannen of de kinderen kunt vermaken.

Kinderboerderij de Kiboe-hoeve

Bij de Kiboe-hoeve is van alles te beleven voor jong en oud. Vooral voor de dierenliefhebber is deze kinderboerderij een aanrader. Er wonen namelijk tientallen dieren waaronder geiten, herten, schapen, koeien, varkens, ezels, shetlanders, poezen en knaagdieren. De Kiboe-hoeve heeft een parkachtige uitstraling met veel gras, weides en vijvers. Voor de kleintjes is er een speeltuin en een theehuis waar u wat te drinken kunt kopen. De Kiboe-hoeve is daarom de perfecte plek als u wilt ontspannen met het gezin.

Zwijndrechtse Waard

Een andere bijzondere plek in de natuur van Zwijndrecht is speelpolder Hooge Nesse. De Hooge Nesse ligt in de Zwijndrechtse Waard. Te midden van de bospaadjes, bijzondere planten en vogels kunnen kinderen hier naar hartenlust spelen. Zo is er een touwparcours, kabelbaan en boomhut in het wilgenbos. Ook zijn er verschillende wandel- en fietsroutes door de Zwijndrechtse Waard. Het landschap wordt beheerd door Staatsbosbeheer, waardoor de natuurrijke omgeving een lust voor het oog is.

Klantervaringen in Zwijndrecht

Klantervaring van Dylan uit Puttershoek

“De mat leg er nu mooi bij.”

Nu een nieuwe mat gelegd in de tuin. Het ziet er gelijk weer strak uit. Prima graszoden, ook perfect geleverd. En aanleggen ging prima, kunnen er weer een paar zomers tegenaan.

Dylan - Puttershoek - 2020-04-12
Klantervaring van Niels uit Ridderkerk

“Geweldige service en zeer mooi en goed gras”

Duidelijke website en makkelijk te bestellen. Na een zeer snelle levering (en dat ondanks de drukte), de volgende dag het gras gelegd en ik moet zeggen met een prima resultaat. Top service en kwaliteit!

Niels - Ridderkerk - 2020-03-31

Graszoden bezorgen Zwijndrecht

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zwijndrecht en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zwijndrecht

Veelgestelde vragen in Zwijndrecht

Hoe snel kunnen graszoden in Zwijndrecht geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zwijndrecht?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.