Graszoden kopen in Zwartewaterland

Zwartewaterland is een gemeente gelegen in noordoosten van de provincie Overijssel. Woont u in Zwartewaterland en wilt u toevallig een gazon in uw tuin? Dan kunnen we u helpen. U kunt op onze website eenvoudig graszoden kopen. Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u de zaden binnenkort aan de deur. Na aankoop kunt u vrijwel direct genieten van het prachtige gazon. Het enige wat u hoeft te doen is ze in uw tuin te planten, even te wachten en dan te genieten van het prachtige gazon. Ook als u in de buurt van Zwartewaterland woont, kunt u bij ons graszoden kopen.

Nationaal park De Wieden

De Wieden is een van de meest bijzondere wetlands van Europa. Door turf verwerking (zoals turfwinning) ontstaan ​​natuurreservaten. Dit proces begon in Wieden in de 13e eeuw en verliep nogal overhaast. Dit is de reden dat het resterende land het slachtoffer werd van overstromingen. Slechts de meren bleven over. De plassen die door het vervenen ontstonden, worden in dit gebied “wieden” genoemd. De bekendste zijn de Beulakerwijde, Belterwijde en Bovenwijde. Als u dichtbij zo een bijzonder natuurgebied woont is het natuurlijk ook leuk om wat natuur in eigen tuin te halen. Wilt u uw tuin opfleuren met een mooie grasmat? Dan kunt u op onze website graszoden kopen!

Hasselt is een stad in de gemeente Zwartewaterland. De stad ligt in het noordwestelijke deel van de historische wijk Salland, aan de zuidgrens van de Kop van Overijssel. Hasselt was in de middeleeuwen een Hanzestad. In de moderne tijd was het een zelfstandige gemeente totdat Hasselt in 2001 fuseerde met Genemuiden en Zwartsluis. Hasselt is sindsdien het administratieve centrum van de gemeente Zwartewaterland.

Hasselt

Hasselt ligt dus aan Zwarte Water, vlakbij de monding van de Overijsselse Vecht. Zwarte Water heeft in het verleden een open verbinding met de Zuiderzee gehad. De eerste bewoners vestigden zich op de hogere zandruggen bij de rivier. Door de hogere ligging is het oudste deel van Hasselt nog duidelijk zichtbaar. Door haar ligging op het kruispunt van land en water, werd Hasselt een belangrijk handelscentrum. Opgravingen tonen aan dat er al rond het jaar 1000 voor Christus mensen bij Hasselt leefden. Ook in Hasselt leveren wij graszoden. Ook hier zullen wij ze snel leveren nadat u ze op onze website zal kopen.

Genemuiden

Ook Genemuiden is een stad in de gemeente Zwartewaterland. In de 17e en 18e eeuw was het maken van matten van bies een belangrijke bron van inkomsten voor de stad geworden. Aan het begin van de 20e eeuw schakelden ze over op de productie van kokosmatten.Op basis hiervan heeft de tapijtindustrie van Genemuiden zich kunnen ontwikkelen en tegenwoordig produceert de industrie meer dan de helft van alle wol en nylon vloerbedekkingen in Nederland.

Tegenwoordig is Genemuiden de stad geworden van zogenaamd kunstgras. Na enkele jaren kunstgras voor hockeyvelden te hebben gemaakt, houdt de grootste tapijtfabrikant zich nu ook bezig met de productie van kunstgras voor voetbalvelden. De KNVB staat het gebruik van kunstgras toe op de terreinen van amateurverenigingen. SC Genemuiden, een lokale voetbaltrots, speelt al jaren op (lokaal geproduceerd) kunstgras. Kunstgras is handig, maar een echte grasmat is natuurlijk veel mooier. Wilt u net zo’n mooie grasmat in uw tuin als deze kunstgrasmatten? Koop dan de graszoden op onze website!

Klantervaringen in Zwartewaterland

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Zwartewaterland

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zwartewaterland en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zwartewaterland

Veelgestelde vragen in Zwartewaterland

Hoe snel kunnen graszoden in Zwartewaterland geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zwartewaterland?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.