Graszoden kopen in Zwaneburg

Ook in Zwanenburg is de grasmat populair! Men ziet steeds vaker dat de buren de tuin opknappen met nieuwe graszoden. Door de huidige bestel- en levertechnieken worden alle benodigdheden binnen afzienbare tijd bij u thuis geleverd. Van de ruim 8000 inwoners in het gemoedelijke dorp Zwanenburg, zijn er nog voldoende die een opknapbeurt aan hun tuin overwegen. Bent u een van deze? Dan is het ook mogelijk om bij ons op locatie de graszoden te kopen, advies is natuurlijk vrijblijvend inbegrepen.

Dubbeldorp

Dubbeldorp, of ook wel een tweelingdorp, zijn 2 dorpen die geografisch als sociaal en economisch één geheel vormen. Maar de dorpen hebben wel beide een andere naam, of liggen zelfs in een andere gemeente of provincie! Dit was tot 2019 ter sprake bij Zwanenburg en Halfweg, totdat ze beide in de gemeente Haarlemmermeer kwamen te liggen. Voorheen behoorde Halfweg tot de gemeente Spaarnwoude. Ook in Halfweg is het mogelijk om onze graszoden te kopen voor die nieuwe grasmat.

Ringvaart dient als scheiding

De ringvaart van de Haarlemmermeerpolder is een 60 kilometer lange ringvaart die om de polder heen ligt. Hij loopt dwars tussen Zwanenburg en Halfweg door, die daardoor de dorpen scheidt. Door enkele bruggen worden de dorpen tegenwoordig verbonden met elkaar. Zoals de Halfweg brug, die exact de dorpskernen met elkaar verbindt. Rondom de ringvaart liggen ontelbaar vele weilanden met een prachtige groene uitstraling. Wilt u ook zo een landelijke uitstraling? Neem dan contact met ons op om de aanschaf van graszoden te bespreken. Zo’n prachtige grasstrook in de tuin misstaat niet hoor!

Drooglegging van het meer

Tijdens de drooglegging van het voormalig Haarlemmermeer zijn de landarbeiders onderaan de dijk gaan wonen. Hierdoor is de vestiging Zwanenburg ontstaan, die zijn naam dankt aan de gemeenlandshuis toentertijd gevestigd in Halfweg. Aan de zuidkant van het dorp heeft men een idyllisch park aangelegd van ruim 35 hectare. Hier werd in 2010 het Park Zwanenburg geopend, waar hedendaags veel gewandeld en gesport wordt. De perfecte plaats om een frisse neus te halen of even de hond uit te laten. Voor een echte stevige wandeling met flink wat kilometers kunt u het beste naar het noorden gaan van Zwanenburg. Hier ligt namelijk het bos Spaarnwoude met centraal gelegen de Grote Vijver, waar veel visliefhebbers op af komen. Als we het dan toch over natuurliefhebbers gaan hebben, overweeg dan een gazon aan te leggen in uw voor- of achtertuin. Met onze graszoden creëert fraaie landelijke uitstraling aan uw woning. Met alle plezier leveren wij de graszoden bij u aan huis, of u kunt ze bij ons op locatie kopen.

Klantervaringen in Zwaneburg

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Zwaneburg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zwaneburg en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zwaneburg

Veelgestelde vragen in Zwaneburg

Hoe snel kunnen graszoden in Zwaneburg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zwaneburg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.