Graszoden kopen in Zuidwolde

U kunt bij ons prachtige graszoden kopen van hoge kwaliteit in de natuurlijke Drentse omgeving van Zuidwolde. De tuinen in Zuidwolde zijn netjes aangelegd en daar kan uw tuin ook bij horen als u online graszoden gaat kopen bij ons voor Zuidwolde. Graszoden Zuidwolde kunt u zelf leggen. Ze kunnen zowel aan huis worden geleverd als bij ons worden afgehaald. De graszoden zijn klaar om een prachtig onderdeel uit te maken van uw tuin in Zuidwolde. Een groen gazon hoort natuurlijk bij de mooie groene omgeving van Zuidwolde in Drenthe. Ook kunt u in de gemeente Zuidwolde graszoden kopen. U kunt ze kopen in onder andere Drogt, Bazuin, Lubbinge, Schottershuizen en Steenbergen in het landschap van gemeente de Wolden. 

Wijken in Zuidwolde en graszoden kopen

Graszoden kopen kunt u doen in verschillende wijken van Zuidwolde. Bospark Ekelenberg is een nieuwbouwwijk met prachtige nieuwe woningen en grote kavels. De wijk omvat veel groen. Graszoden kopen voor uw achtertuin in deze wijk is daarom onmisbaar voor een mooi groot gazon waarop uw kinderen kunnen spelen of u gewoon heerlijk kunt zitten in het zonnetje. Bospark Ekelenberg bestaat uit een bosrijke omgeving waarbij de huizen en hun tuinen in harmonie staan met al het groen in de omgeving. Woningen staan aan verschillende straten in het Zuidwoldse Bospark waaronder de vogeltjesstraten als de Ijsvogel, de Roodborst en de Koolmees waar in diverse fasen nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd. De groene wijk leent zich uitstekend voor een mooie wandeling, BBQ in de tuin of een heerlijke zomerse picknick op het gazon. 

Natuur en groen in Zuidwolde en de omgeving

In Zuidwolde zijn diverse mooie authentieke natuurgebieden in echte Drentse sferen. Het Steenberger Oosterveld wordt ook wel Zwitserland in het klein genoemd door de verbluffende natuur. Er zijn veel bossen, veen en heide. Heiden die volop bloeien met lavendel planten waar je de geur van lavendel op kunt snuiven en je kunt vertoeven in de prachtige natuur. Deze natuurgebieden brengen ook geschiedenis met zich mee door grondsoorten die door de jaren heen zijn opgebouwd. 

Esbosjes Zuidwolde

In dit natuurgebied kun je diverse soorten dieren spotten zoals dassen. Dit ligt vlakbij Nolde, ten Arlo, Zuidwolde en Veeningen. Bij Nolde is een ingang waar u het beste een wandeling kunt maken om van de mooie natuur te genieten. U ervaart hier stilte en zacht geruis van de wind door de bomen. 

Bezienswaardigheden in Zuidwolde

De Vlijt is een oude korenmolen. Deze molen is de wieken kwijt en er staat alleen nog een restant. De molen is namelijk in 1877 in vlammen opgegaan. De Meulen van Wassens stichting kocht de molen in 2018 en restaureerde deze zodat er weer wieken aankwamen om hem weer compleet te maken nadat de molen steeds meer in verval kwam. Ook is er een historisch museum aanwezig in handkarren en cultuur van het oude Zuidwolde. De geschiedenis van landbouw in de omgeving en het boerenleven kan men hier bezichtigen.

Evenementen en sport

Zuidwolde heeft jaarlijkse dorp evenementen als de live muziek in de nacht die de nacht van Zuidwolde wordt genoemd. Hierbij treden diverse artiesten op. Ook is er een hardloopevenement die de bikkelloop wordt genoemd. Daarnaast zijn er boeren optochten met trekkers en handkarren die als een stoet door het dorp gaan. Er is een muziek orkest, de woudklank. Ook zijn er twee voetbalclubs voor de kinderen en tieners die kunnen sporten bij VV Zuidwolde en de ZZVV. Ook kun je er tennis en badminton beoefenen in de clubs. Maar ook schaatsen, korfbal en zwemmen zijn sporten die in Zuidwolde zijn te beoefenen. 

Klantervaringen in Zuidwolde

Klantervaring van Wolter meems uit Balkbrug

“prima”

zeer tevreden mooie graszoden, snelle levering, gelegd bij 23 graden ziet er mooi uit.

Wolter meems - Balkbrug - 2020-06-18
Klantervaring van Anton uit Kerkenveld

“Op afgesproken tijd geleverd, prima kwaliteit gras”

Nooit eerder graszoden gelegd, dankzij duidelijke instructiefilm en -mail is het prima gegaan. Gras slaat na 4 dagen al goed aan, ondanks droog en warm weer.

Anton - Kerkenveld - 2020-06-24

Graszoden bezorgen Zuidwolde

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zuidwolde en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zuidwolde

Veelgestelde vragen in Zuidwolde

Hoe snel kunnen graszoden in Zuidwolde geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zuidwolde?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.