Graszoden kopen in Zierikzee

Wonen in het waterrijke Zeeland biedt u veel opties waar het gaat om het vormgeven van uw woonomgeving.

Met het kopen van een huis in de nabijheid van Zierikzee krijgt u de kans om een eengezinswoning of een vrije kavel te kopen. Kiest u voor het kopen van een kavel, dan kunt u uw toekomstige woonomgeving zelf grotendeels vormgeven.

In Kamperland kunt u bij het kopen van een huis kiezen voor permanente bewoning of recreatieve bewoning.

Waar u ook voor kiest, het kopen van graszoden biedt u de kans om de ruimte rondom uw woning snel te voorzien van prachtige graszoden, die een echte verrijking zullen zijn.

Huis kopen in Kamperland

Als u een huis en graszoden gaat kopen in Kamperland, dat net als Zierikzee in Zeeland is gelegen, komt u in de nabijheid van de haven van Kamperland te wonen. Een prachtige uitvalsbasis voor een vaartocht.

Het ruimtelijk wonen hier maakt het leggen van graszoden extra aantrekkelijk.

U heeft diverse voorzieningen op korte afstand van uw te kopen huis, waaronder:

 • apotheek
 • busstation
 • haven
 • huisarts
 • winkelcentrum

Historie Zierikzee

De oorlogen hebben in het verleden de nodige negatieve invloeden gehad op Zierikzee. Zo werd Zierikzee in de Tachtigjarige Oorlog ingenomen door geuzen.

In de Eerste Wereldoorlog werden er meerdere bommen op Zierikzee geworpen. Dit berustte op een misverstand, aangezien de Britse piloot in de veronderstelling was dat hij Zeebrugge bombardeerde. Deze catastrofe kostte het leven aan drie mensen.

Na de Tweede Wereldoorlog werd er dusdanig veel munitie bij Zierikzee in de Oosterschelde weggegooid, dat hiermee de grootste munitiestort van Nederland een feit werd.

Sinds 1997 vormt de gemeente Zierikzee onderdeel van Schouwen-Duiveland. Wel staat het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee.

Duurzaamheid

Bij het kopen van een woning wilt u waarschijnlijk ook uw bijdrage leveren aan duurzaamheid. Met het kopen en leggen van graszoden bent u hiermee goed op weg.

De graszoden zijn eenvoudig door uzelf te leggen en zullen de weidse omgeving van Zeeland een extra dimensie geven.

Cultuur in Zeeland

Bij een bezoek aan Zeeland zult u met eigen ogen kunnen zien wat de klederdracht voor de Zeeuwen betekent. Vooral de oudere vrouwen dragen dit nog veelvuldig bij bijzondere gebeurtenissen.

In augustus kunt u het ringsteken van dichtbij meemaken. Een speer door een ring steken, terwijl men op een paard zit, is een bijzonder schouwspel om eens met eigen ogen te zien.

Probeert u dan ook eens de bolussen en boterbabbelaars uit. Deze culinaire producten zijn echte Zeeuwse delicatessen en dat is ook bij de toeristen van Zeeland niet onopgemerkt gebleven.

Zeeuwse eilanden

Omdat Zeeland in het verleden uit afzonderlijke, besloten eilanden bestond, heeft elke streek zijn eigen dialect ontwikkeld. Vandaag de dag worden die dialecten vooral in de dorpen nog waargenomen.

Het wapen van Zeeland toont een leeuw, die aan het worstelen is met de golven. Vertaald betekent de wapenspreuk dan ook “ik worstel en kom boven”.

Het bovenste deel van het Zeeuwse wapen bestaat uit een “klimmende leeuw”, die slechts voor de helft staat afgebeeld. Het onderste deel laat zes golvende banen zien. Het gevecht dat op het wapen staat afgebeeld heeft betrekking op het gevecht met Spanje. Dit vond plaats in de Tachtigjarige Oorlog.

Klantervaringen in Zierikzee

Klantervaring van Lucie uit Goes

“Groener dan bij de buren!”

Levering tussen 08:00 en 13:00 gekozen en de graszoden waren al rond 09:00 netjes bij de tuin gestapeld. De graszoden zijn van goede kwaliteit, mooi dik en groen. Van 62m2 was maar één graszode onbruikbaar. De rest top! Kortom we zijn erg tevreden met de levering en natuurlijk de graszoden van topkwaliteit. We hebben nu een mooi gazon.

Lucie - Goes - 2020-08-02
Klantervaring van Kevin uit Goes

“Super !”

Zeer snel geleverd ! De pallets met de graszoden werden dicht bij huis geleverd, was geen probleem voor de chauffeur. In de ochtend werden ze geleverd en dezelfde dag hebben we de graszoden erin gelegd ! En ze zijn van zeer goede kwaliteit!

Kevin - Goes - 2020-03-24

Graszoden bezorgen Zierikzee

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Zierikzee en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zierikzee

Veelgestelde vragen in Zierikzee

Hoe snel kunnen graszoden in Zierikzee geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zierikzee?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.