Graszoden kopen in Zeist

Zeist is een gemeente in de provincie Utrecht, telt ruim 63.000 inwoners en is maar liefst 50 hectaren groot. Zeist ligt in een bosrijk groengebied, waardoor het vanzelfsprekend een groene woonplaats is. ‘Slot Zeist’ is een andere naam die Zeist vaak krijgt vanwege het slot in Zeist met een vergaand verleden. Bent u geïnteresseerd in Zeist en haar natuurlijke karakter? Wij dragen zelf ook een handje bij aan het in standhouden van dit deze groene plaats, door graszoden aan te bieden op maat. U kunt de graszoden voor zowel uw achtertuin als een openbaar gebied bestellen. Via onze website kiest u simpelweg om welke oppervlakte het gaat en wij komen de graszoden leveren en meteen plaatsen.

Zeisterbos

In het Oosten van Zeist ligt het Zeisterbos. Dit bos vormt een groene strook aan de rand van Zeist en bestaat voornamelijk uit parken en bosgebied. Het bos staat garant voor een hoop prachtige natuur met kleine vijvers, beekjes en beboste zandduinen. Het gebied is prima toegankelijk voor wandelaars en andere recreanten. De gemeente heeft verschillende routes uitgestippeld in allerlei gradaties. U kunt kiezen voor een korte wandeling of gaan voor het grote werk: het gehele gebied te voet doorkammen. Het Zeisterbos is sinds ‘94 eigendom van de stichting Het Utrechtse Landschap.

Botanische tuin Dieptetuin

Botanische tuinen zijn al sinds jaar en dag een groot begrip in heel Nederland. Ook in Zeist staat een botanische tuin, genaamd Dieptetuin. Deze tuin is geopend in het zomerseizoen en voor iedereen toegankelijk. Er worden rondleidingen gegeven waarbij u precies te weten komt wat er allemaal groeit in de Dieptetuin. De botanische tuin ligt ook nog eens midden in een woonwijk, wat des te meer benadrukt hoe groen de gemeente Zeist is.

Nieuwbouwproject De Monarch Zeist

Bent u op zoek naar een nieuwe woning in de gemeente Zeist? Project De Monarch realiseert 17 nieuwe half vrijstaande woningen in een groene en duurzame leefomgeving. Ook woont u tegen de bosrand aan en heeft een tuin met een omvang van ongeveer 20 meter diep en 10 meter breed. Mocht u de tuin ook nog willen voorzien van graszoden, dan ondersteunen we u daar graag bij. We bieden namelijk graszoden en -matten op maat aan in de gemeente Zeist. Wanneer u de graszoden via onze website besteld, kunt u gelijk de juiste maat aangeven. Vervolgens komen wij langs om de graszoden te leveren en meteen aan te leggen. U bent dus een paar klikken verwijderd van een achtertuin met een mooie, groene grasvlakte.

Klantervaringen in Zeist

Klantervaring van Bob uit Zeist

“Lekker snel geleverd en ziet er nu al goed uit.”

Op maandag besteld, samen met kunstmest, Op vrijdag laten bezorgen. Netjes op de oprit. We konden zaterdag direct aan de slag. Ligt er goed in. Zoden waren lekker zwaar, door de regenval. Nu twee weken niet op lopen.. en dan zullen we zien dat het weer een mooi gazonnetje is.

Bob - Zeist - 2019-11-04
Klantervaring van Ben van dijk uit zeist

“goede kwaliteit en netjes”

Mooi gras, netjes en op tijd gebracht

Ben van dijk - zeist - 2020-05-31

Graszoden bezorgen Zeist

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zeist en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zeist

Veelgestelde vragen in Zeist

Hoe snel kunnen graszoden in Zeist geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zeist?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.