Graszoden kopen in Winsum (fr)

Dit is een dorp dat tot de gemeente Waadhoeke en provincie Friesland behoort. Met een inwonersaantal van slechts 1.025 inwoners is het een dorp waar u rustig, ruim en landelijk kunt wonen. Het is een dorp op een van de hoogste terpen, en daarnaast ligt het aan de Franekervaart. Deze unieke en bijzondere dorp is een prachtige plaats om te wonen.

Wilt u binnen afzienbare tijd verhuizen richting gemeente Waadhoeke? Heeft u een woning op het oog in dit dorp? Wilt u voor dat huis nog graszoden kopen? Dan zit u hier helemaal goed. Onze webshop heeft een ruim aanbod van graszoden die zowel kwalitatief als tegen een scherp tarief zijn. Heeft u eerst behoefte aan aanvullende informatie? Dan raden we u aan om de onderkant van deze pagina te bekijken.

Dorps en ruim wonen in Winsum

Graszoden kopen bij het Molepaed

Het Molepaed ligt in een wijk met meerdere nieuwbouwwoningen. Binnen deze straat staat er een project klaar met 8 halfvrijstaande huizen. Deze woningen staan in een rustige wijk waar zowel gezinnen, stellen als senioren wonen. Het is een locatie met veel diversiteit en levendigheid.

De woningen zelf hebben een dorps karakter in een modern jasje. Hiermee bedoelen we dat de woningen meegaan in het groene en dorpse landschap. Aan de andere kant zijn de woningen ruim opgezet, zijn ze gemaakt van duurzaam materiaal en kunt u hier voor een lange toekomst leven. Daardoor zijn de woningen geschikt voor iedereen die landelijk en modern wilt wonen.

Een bijkomend voordeel zijn de ruime tuinen die hier liggen. De meeste inwoners kiezen voor een groen gazon dat meegaat met het landschap. Wilt u dit ook? Dan raden we het kopen van graszoden aan. Deze vindt u terug binnen onze webshop.

Een woning kopen in het centrum

Het centrum van dit prachitge dorp staat bekend om haar mooie historie, de schitterende rijksmonumenten en landelijke rust. Hier vindt u nog vele dorpse karakteristieken terug, praat men vaak Fries en wordt er zelfs nog eens aan fierljeppen gedaan.

Wonen in het centrum betekent dat u een fijne ochtendwandeling kunt maken langs oude gebouwen. Terwijl u de middaguren kunt besteden bij een van de gezellige terrasjes van het centrum.

Wilt u binnen afzienbare tijd wonen in het centrum? Zoekt u daarbij nog iets om een groen gazon te creëren? Dan hebben we precies wat u nodig hebt. Met graszoden van hoge kwaliteit heeft u binnen de kortste keren een leuk, eigen en groen gazon. U kunt deze direct en makkelijk kopen in de webshop.

Natuur en omgeving van Winsum

Mariakerk

In de omgeving van dit dorp vindt u het oude kerkgebouw de Mariakerk. Deze kerk staat midden op een terp en is gewijd aan Maria. Wanneer u hier binnen wandelt vindt u een oude kern uit de 16e eeuw. Terwijl de noordgevel iets nieuwer is, uit de 18e eeuw. Bezoek de Mariakerk, wandel eromheen en bekijk de leuke architecturen van dit dorpse kerk.

Franekervaart

De Franekervaart, een plek om te zwemmen, fierljeppen of om langs te wandelen. Het is een leuk stuk water waar u heerlijk kunt genieten van een wandeling, de rust, natuur en plekken om te zitten. Bent u een liefhebber van vissen? Ook dan zit u hier goed. Zo zijn er verschillende vissoorten te vinden waaronder de Snoek.

Klantervaringen in Winsum (fr)

Klantervaring van Wiert uit Aduard

“uitstekende grasrollen ontvangen”

Op zaterdag besteld en geleverd op dinsdag; uitstekende kwaliteit grasrollen. Bezorging perfect geregeld; zeer vriendelijke chauffeur die de rollen op de meest geschikte plaats neerzette waardoor minimaal getild hoefde te worden met de rollen. Betaling van de rollen uitstekend geregeld.

Wiert - Aduard - 2020-04-23
Klantervaring van Marc uit Bedum

“Goede prijs kwaliteit.”

Alles conform afspraak en kwalitatief goed gras.

Marc - Bedum - 2020-07-05

Graszoden bezorgen Winsum (fr)

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Winsum (fr) en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Winsum (fr)

Veelgestelde vragen in Winsum (fr)

Hoe snel kunnen graszoden in Winsum (fr) geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Winsum (fr)?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.