Graszoden kopen in Wildervank

In Wildervank worden nieuwe koopwoningen gerealiseerd. Het plan dat hiervoor is opgesteld heeft de naam “Woellust” meegekregen. Deze naam heeft een link met een welgestelde familie die afkomstig was uit Groningen-Stad. 

Het gebied waarop de huizen worden gerealiseerd, is inmiddels eeuwenoud en heeft daarmee een geheel eigen karakter gekregen. Hier een huis kopen, betekent wonen op een plekje dat voorzien is van veel groen en water. 

De ideale plek om graszoden voor te kopen. Op steenworp afstand van Wildervank ligt Veendam. 

In Veendam zijn legio winkels en restaurants te vinden, waar u een keuze uit kunt maken. 

Als u liefhebber bent van ruimte en rust dan is Wildervank bij uitstek een locatie om uw droomwoning te laten bouwen en graszoden voor te kopen.

Natuurgebied

Naast het vele water dat u aantreft in de omgeving van Wildervank ligt op steenworp afstand van uw te kopen huis ook nog een natuurgebied genaamd Borgerswold. 

Hier kunt u uw vrije tijd invullen met een ruime keuze aan recreatieve mogelijkheden. 

Wilt u uitsluitend genieten van de rust dan bieden de prachtige bossen en waterpartijen u die mogelijkheid.

Plan Woellust waar u een woning kunt kopen, heeft een ideale ligging waar het gaat om vervoer. Wanneer u naar Groningen wilt rijden, kan dit per trein of met de auto. 

U zult dan al na ongeveer 20 minuten de stad Groningen bereiken. Indien u Assen wilt bezoeken, kost u dat eveneens zo’n 20 minuten met de auto.

Woning kopen in Wildervank

U kunt kiezen voor een vrijstaand huis of een halfvrijstaand huis in dit project. 

Voor welk type u ook besluit te gaan, voorzie uw tuin van graszoden voor een mooi verzorgde uitstraling. 

Graszoden leggen doet u snel en doeltreffend.

De ruime percelen die de beschikbare woningen kennen, bieden u de gelegenheid op meerdere plekken graszoden te leggen. 

Ook als uw woning van binnen nog niet helemaal is afgewerkt, kunt u de tuin al voorzien van graszoden. Zo houdt u niet alleen zand en modder buiten de deur, maar geniet u op voorhand al van een fraai aangelegde tuin.

Hiermee krijgt uw woning een verzorgde aanblik en gaat het al meer als een afgewerkt geheel aanvoelen.

Het dorp van Wildervank

Waar Wildervank in het verleden een zelfstandige gemeente in de provincie Groningen was, is het in Nederland opgenomen in de gemeente Veendam. 

In de 17e eeuw was Wildervank een veenkolonie. De naam werd destijds geschreven als Wildervanck,de naam van een vervener met de achternaam Wildervanck. 

De veenkolonie Wildervank heeft ook nu nog een dubbel kanalenstelsel, waar dat bij de meeste veenkoloniën inmiddels is verdwenen. De negentiende eeuw heeft het dorp geen windeieren gelegd. In die periode vestigden zich meerdere industrieën, waaronder aardappelmeelfabrieken en scheepvaart.

Wanneer u bent ingeburgerd in Wildervank is het bezoeken van de Hardenbergkerk zeker aan te raden. Deze werd al gebouwd in 1687. Bovendien vindt u hier het graf van de vervener Wildervanck. 

Met een bezoek aan deze kerk ziet u met eigen ogen een stukje geschiedenis van Wildervank. 

Klantervaringen in Wildervank

Klantervaring van Harmke uit Nieuwediep

“Perfecte graszoden”

In een woord perfect. De graszoden waren van super kwaliteit. Vanaf begin mooi groen en groeit zeer snel vast. Op de foto is het een week geleden dat het gelegd is.

Harmke - Nieuwediep - 2020-04-17
Klantervaring van De vries uit Veendam

“Kwaliteits mat!”

Het gras ziet er zo goed uit en ligt er zo strak bij dat velen vragen of het een kunstgras mat is. Ondanks de extreme hitte van de afgelopen dagen toch gelegd en het gras goed het heel goed. Graszodenkopen.nl is wat mij betreft echt een aanrader!

De vries - Veendam - 2020-08-08

Graszoden bezorgen Wildervank

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Wildervank en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wildervank

Veelgestelde vragen in Wildervank

Hoe snel kunnen graszoden in Wildervank geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wildervank?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.