Graszoden kopen in Wijk en Aalburg

Op economisch gebied had Wijk en Aalburg veeteelt met stip op de eerste plaats staan, maar ook tuinbouw en landbouw waren in het verleden belangrijk voor Wijk en Aalburg.

Waar aan het begin van de 20e eeuw melkveehouderijen een aanzienlijk aandeel leverden in economische zin, begon de hoenderteelt ook in opmars te komen. Het Heusdensch Kanaal en de Maas gaven Wijk en Aalburg de mogelijkheid om handel te drijven. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt door beurtschippers. Helaas kwam Wijk en Aalburg wat meer in een isolement terecht, nadat de Bergsche Maas werd gegraven.

Graszoden kopen in Den Bosch

Als u plannen heeft om u in Brabant te vestigen, dan komt ongetwijfeld de vraag ter sprake of u voor een nieuwbouwwoning gaat om voor bestaande bouw. Beide mogelijkheden kennen hun specifieke voordelen.

Wilt u echter een huis waar u de eerste jaren weinig onderhoud aan zult hoeven plegen, dan kunt u het beste nieuwbouw kopen.  Wel in de buurt van Wijk en Aalburg, maar net even verder gelegen, kunt u binnen een project uw droomhuis en graszoden kopen.

Project Parktuinen

Er wordt in Rosmalen gebouwd onder de naam Parktuinen. De uitstraling die uw te kopen woning zal krijgen, is zonder meer statig te noemen. Bovendien zult u hier omringd worden door intieme woonstraten, veel groene lanen, singels en lommerrijke parken. Als u voor uw tuin graszoden gaat kopen, dan komen deze in uw nieuwe woonomgeving goed tot hun recht. Het kopen van graszoden is niet per definitie iets wat pas na de verhuizing plaatsvindt. Juist als de bouw nog in volle gang is, kan het kopen van graszoden een goede beslissing zijn.

Het vroegtijdig kopen van uw graszoden in de omgeving van Wijk en Aalburg biedt u de volgende voordelen:

 • tijdens de bouw al een mooi aangezicht
 • geen omkijken meer naar uw tuin na de verhuizing
 • geen bouwgrond dat uw woning wordt binnengelopen

Duurzaamheid

Voorbereid zijn op de toekomst en aandacht voor het milieu zijn samen te vatten in duurzaamheid.

Vooral bij een nieuw te bouwen huis kan er in het voortraject al veel aandacht worden besteed aan doeltreffende maatregelen. Zo is het de bedoeling dat de huizen in Nederland uiteindelijk zonder gas worden verwarmd.  Om die reden is het aan te raden om direct een goed geïsoleerd huis te laten bouwen. Hierbij is er aandacht voor goed geïsoleerde ramen, daken en muren. 

Met vloerverwarming door uw hele huis en een warmtepomp zet u eveneens belangrijke stappen.  Uw eigen energie opwekken kan door het plaatsen van zonnepanelen. 

Niet alleen goed voor het milieu, maar ook erg prettig voor uw portemonnee. Het geld dat u hiermee bespaart, kunt u uitgeven aan het verkennen van de omgeving.

Bezienswaardigheden

Beek en Donk heeft kerken, een korenmolen en meerdere oude boerderijen die de nodige uitstraling hebben.  In ‘s-Hertogenbosch zult u zelfs nog meer authentieke kerken kunnen bewonderen. Ook vestingwerken, bolwerken en moderne architectuur zijn in Den Bosch te vinden.

Voor de actievere uitjes kunt u onder meer naar:

 • het Jazzfestival
 • het Theater
 • November Music
 • Carnaval

Wonen in Brabant biedt u niet alleen op woongebied veel positieve kanten, maar ook op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Klantervaringen in Wijk en Aalburg

Klantervaring van R van tuijl uit Wijk en Aalburg

“Super betrouwbaar bedrijf”

Er goede kwaliteit graszoden, altijd voorradig! Ik heb nu voor de 2de keer besteld bij dit bedrijf (ander gedeelte van de tuin), ook nu perfect levering met kooi-aap en super kwaliteit Zeer zeker aan te bevelen! Wij hebben de premium graszoden

R van tuijl - Wijk en Aalburg - 2020-05-28
Klantervaring van Patrick uit Waalwijk

“Ziet er goed uit ”

Alles makkelijk en snel geregeld. Komen afspraken na. Na aan een week al mooie groene mat.

Patrick - Waalwijk - 2020-04-19

Graszoden bezorgen Wijk en Aalburg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Wijk en Aalburg en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wijk en Aalburg

Veelgestelde vragen in Wijk en Aalburg

Hoe snel kunnen graszoden in Wijk en Aalburg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wijk en Aalburg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.