Graszoden kopen in Werkendam

In de gemeente Altena ligt Werkendam waar de Boven-Merwede zich in de beneden-Merwede en Nieuwe Merwede splitst. De naam Werkendam stamt ook af van het riviertje de Werken. In de hele gemeente Altena leveren wij graszoden, dus ook in Werkendam. U kunt de graszoden online bij ons kopen. Vervolgens kunt u er voor kiezen dat wij de matten komen leveren of dat u ze liever zelf op komt ophalen.

Nieuwbouwproject Hof Albrecht

Naast 30 appartementen worden er ook 4 twee-onder-een-kapwoningen gebouwd aan de Van Randwijklaan en aan de Snellenweer. De 4 twee-onder-een-kapwoningen hebben een kavel tot 260 m² groot en grenzen aan de Snellenweer. Omdat Werkendam de grootste dorpskern van de gemeente Altena heeft, zijn alle voorzieningen zoals een warme bakker, slager, supermarkten, kappers, etc. op loopafstand. Daarnaast ligt het dorp ook zeer gunstig als u af en toe in een grotere stad wilt zijn. Den Bosch, Gorinchem en Dordrecht zijn goed te bereiken met een kort ritje in de auto. Omdat Werkendam aan het natuurgebied de Biesbosch ligt, is het een hele groene omgeving. Door graszoden te kopen voor uw eigen tuin, kunt u ook eraan bijdragen de omgeving nog groener te maken.

De gebouwen in Werkendam

Werkendam is een oud dorp in het noord westen van Brabant. Hierdoor zijn er veel oudere gebouwen te vinden in de dorpskern. Maar omdat er in de Tweede Wereldoorlog in de laatste momenten en tijdens de Watersnoodramp van 1953 veel huizen zijn beschadigd, vindt men hier en daar ook nieuwere gebouwen.

Welke graszoden moet ik open?

Wij bieden drie soorten graszoden aan; premium speelgazon, basic speelgazon en schaduwgras. Schaduwgras is een speciale soort graszoden die u koopt als u een gazon aan wilt leggen een op plek maar niet veel zon komt. Premium speelgazon kan het wat beter tegen een stootje dan het basic speelgazon. Het is daarom aan te raden om het Premium speelgazon te kopen als u kinderen heeft. Als het gazon niet vaak gebruikt kunt u ook de basic graszoden kopen. 

De Biesbosch

Dit prachtige natuurgebied grenst aan Werkendam en het is een uitstekend gebied om even helemaal tot rust te komen en van de flora en fauna te genieten. Het mooie aan dit gebied is dat er eb en vloed is, dus het natuurgebied transformeert zich 2 keer per dag. Daarom is dit gebied heel erg goed te verkennen met een kano. In dit gebied komen ook veel dieren voor die je in de rest van Nederland niet zo snel zal tegenkomen zoals de bever, vos, ree, boommarter, haas en noordse woelmuis. Er bestaat zelf een bevertocht. Tijdens deze bevertocht gaat u mee met een boswachter en leert u van alles over deze schattige zoogdieren. Daarnaast beleeft u ook de leefwereld van dit zoogdier. U zal burchten, glijbaantjes en Vraatsporen zien en als u geluk hebt, zult u ze ook in actie zien. De Biesbosch is ook erg goed ter voet te verkennen en misschien komt u tijdens de zonsopkomst of zonsondergang wel een ree tegen! Er zijn niet alleen maar bijzondere zoogdieren te zien in de Biesbosch, maar ook vogels. Zo zijn er in dit gebied de ijsvogel, zeearend, visarend en nog prachtige vogels te vinden. Dit prachtige stukje natuurschoon is niet alleen met de kano of met de benenwagen te verkennen, want er zijn er ook prachtig aangelegde fietspaden om dit gebied in een sneller tempo te verkennen.

De Zevenbansche Boezem

De Zevenbansche Boezem is ervoor om overtollig polderwater op te slaan. Daarnaast fungeert dit gebied ook als ecologische verbindingszone tussen de 2 natuurgebieden. Ook hier kunt u de ijsvogel in zijn natuurlijke leefomgeving vinden en als u door dit gebied heen loopt zullen de kazematten u zeker opvallen. De kazematten zijn hier, omdat dit gebied vroeger van strategisch belang was in de Tweede Wereldoorlog. De Kazematten zijn het onderkomen geweest voor Nederlandse soldaten en dienen nu als woonplaats voor onder andere vleermuizen. Dit gebied is goed verkennen ter voet, maar met de fiets kunt u natuurlijk meer zien van dit prachtig stukje Nederland. Dit gebied ligt op slechts 3,8 km van Werkendam dus is het goed per fiets of de benenwagen te bereiken. Als u met de auto aankomt kunt u parkeren bij Fort Altena. Bij deze parkeerplaats is ook een café te vinden waar u na de wandeling een lekkere kop chocomelk kunt kopen.

Klantervaringen in Werkendam

Klantervaring van Esther uit Giessenburg

“Prachtig gazon!!”

Door omstandigheden heeft het gras bijna 3 dagen op de rol gelegen, maar de kwaliteit van het gras is super gebleven!! Dus zoals op de foto te zien is, hebben we een prachtige grasmat gelegd!! Ook het bestel- en leverproces is goed geregeld, zelfs de chauffeur belde nog even netjes toen hij bijna bij ons adres was, top!!

Esther - Giessenburg - 2019-12-09
Klantervaring van Annerieke uit Dordrecht

“Mooie graszoden en goede service”

Mooie graszoden en makkelijk te leggen, zeker met de handige handleiding die we na bestelling digitaal ontvingen. De extra kosten om de zoden in de ochtend geleverd te krijgen vind ik wel wat veel, maar volgens mij wordt dit bij meerdere bedrijven gerekend. De bezorger was bij ons overigens een uurtje later dan het afgesproken tijdvak, maar we hebben netjes excuses en de extra kosten meteen retour gekregen. Blij met ons grasveldje!

Annerieke - Dordrecht - 2019-10-26

Graszoden bezorgen Werkendam

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Werkendam en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Werkendam

Veelgestelde vragen in Werkendam

Hoe snel kunnen graszoden in Werkendam geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Werkendam?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.