Graszoden kopen in wanroij

In Brabant, relatief dicht bij de provinciegrens met Limburg, ligt het lieflijke dorp Wanroij. De plaats maakt deel uit van de gemeente Sint Anthonis en heeft ongeveer 2.950 inwoners. Ze wordt voor het eerst genoemd in een oorkonde uit 1265. Tot halverwege de 19e eeuw lag Wanroij zeer geïsoleerd en was het dorp maar moeilijk te bereiken. Dit had te maken met de nog niet ontgonnen omgeving. Deze woeste veengrond, de Peel, werd pas in 1925 bewerkt en daardoor veranderde het in landbouwgrond en werd er een naaldbos gecreëerd. De eerste verharde weg werd omstreeks 1922 aangelegd en liep van Haps naar Wanroij. De eerste straatlantaarns in het dorp stonden er nog niet zo lang toen deze weg werd gerealiseerd. Wanroij was voor die tijd met haar 1.100 inwoners op zichzelf aangewezen. Pas in de 20e eeuw groeide het dorp tot de huidige omvang. Omdat Wanroij niet alleen gebouwd is op veengrond maar ook op landbouwgrond, is de bodem vruchtbaar en goed voor allerlei planten. Dus graszoden gedijen prima op de voedingsrijke grond. Het kopen van graszoden is bij ons eenvoudig en ze worden snel bij u thuis geleverd. 

Evenementen

Het katholieke Wanroij is elk jaar van de partij als het carnaval weer wordt gevierd. De bourgondische levensstijl komt helemaal tot uiting tijdens deze dagen. Een biertje kopen in één van de horecagelegenheden is dan vaste prik. Ook de kermis is een jaarlijks vast terugkerend onderdeel van Wanroij. Het zijn evenementen die de inwoners van Wanroij ontspanning bieden na lange periodes van hard werk. Maar er zijn ook evenementen die typerend zijn voor Wanroij. Het Internationaal Kever Weekend is een evenement speciaal voor de liefhebbers van Volkswagens. Hiervoor moet u tickets kopen. En voor de muziekliefhebbers is er de Extrema Outdoor, een op jongeren gericht festival waar duizenden bezoekers op af komen. Dit vraagt veel van het terrein, maar wanneer er graszoden worden aangelegd zal de ondergrond niet veel schade lijden. De organisatie hoeft deze graszoden niet op te halen. De online bestelling wordt op locatie afgeleverd. Campingliefhebbers kunnen hun hart ophalen op vakantiepark De Bergen. ’s Zomers zijn hier meer toeristen te vinden dan er inwoners zijn in Wanroij!

Ruime tuin met graszoden

Een woning kopen in Wanroij is mogelijk als het gaat om bestaande huizen. Er zijn anno 2021 geen nieuwbouwprojecten gestart in Wanroij zelf. Maar dat heeft als voordeel dat het ruimtelijke karakter van Wanroij behouden blijft. Een leuke boerderij of een andere vrijstaande woning kopen is hier mogelijk. De tuin eromheen is meestal erg ruim en kan snel met graszoden van hoge kwaliteit bedekt worden. Het geven van een tuinfeest is dan ook geen probleem. Er zijn kleinschalige voorzieningen in het dorp, maar voor de grotere boodschappen kunt u in de omringende plaatsen terecht. U woont binnen een half uur rijden van Nijmegen, dus hier uw spullen kopen of een avond uit gaan behoort tot de mogelijkheden. En ook al ligt Wanroij niet meer zo afgelegen als ruim honderd jaar geleden, u woont er toch in alle rust, in een uitgestrekt gebied en midden in de natuur. Weinig verkeer of dicht in de buurt van grote industrieën. Toch zult u uw bestelde graszoden snel in huis hebben. Daar hoeft u zelfs de deur niet voor uit.

Klantervaringen in wanroij

Klantervaring van Wim van dijk uit Katwijk aan Zee

“Top kwaliteit ”

Volgens afspraak, top kwaliteit en netjes geleverd. Ondanks alle vooroordelen van het online kopen moet ik zeggen dat deze aankoop het aanbeveling waard is. Webshop is zeer gebruiksvriendelijk.

Wim van dijk - Katwijk aan Zee - 2020-06-18
Klantervaring van Terence uit Wijchen

“Goede stevige schaduwgraszoden, voor de deur geleverd”

We hebben schaduw graszoden besteld en deze zien er robuuster uit dan de speelgras zoden die de overburen hebben. De zoden waren goed vochtig, mooi op maat gesneden en eenvoudig (zelf) te leggen. Het resultaat ziet er goed uit,

Terence - Wijchen - 2020-06-11

Graszoden bezorgen wanroij

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in wanroij en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor wanroij

Veelgestelde vragen in wanroij

Hoe snel kunnen graszoden in wanroij geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar wanroij?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.