Graszoden kopen in Wageningen

Wageningen is een stad in de Gelderse Vallei. De stad is een geliefde woonplaats voor de vele studenten die aan de lokale universiteit wonen en werken. Dat maakt dat de stad een jonge, levendige sfeer heeft die het een aangename woonplaats maakt. Wageningen is ook een erg groene stad: er zijn veel parkjes en het wordt omringd door natuur. Ook de tuinen van de inwoners zijn vaak mooi en groen. Dat komt ook wel terug in de namen van de wijken, zoals de Weiden, de Hooilanden en de Blauwe Bergen. Maar ook in de Bovenbuurt, de Benedenbuurt en de andere wijken zijn er mooie tuinen te vinden. Bent u op zoek naar een nieuw gazon bij uw woning in Wageningen? Lees dan snel verder, want wij hebben ervaring met grasmatten leveren en leggen. Onderaan de pagina vindt u meer informatie.

Grasmatten leggen in Buitenoord

De nieuwbouwwijk Buitenoord ligt precies op de rand van de stad en de natuur. Wanneer u de deur uitstapt, wordt u verwelkomd door de aangename natuur. Met het stiltegebied Het Binnenveld vlakbij en uitzicht op de Grebbeberg, woont u in een weelde van natuur en rust. De wijk is gebouwd met aandacht voor de groene inrichting, met groene fruitbomen, en natuurlijke struinpaden. Het groen van de wijk loopt ook over in de tuinen van de prachtige nieuwbouwhuizen. Een mooi groen gazon rondom huis is een verrijking van uw huis. Wij leveren en leggen graszoden op diverse plekken in Wageningen.

Gras bestellen in De Dreijden

Een ander nieuwbouwproject in Wageningen is De Dreijden. Op het voormalige universiteitsterrein van de Wageningen University & Research wordt nu ruimte gemaakt voor een scala aan woningen, van vrijstaande huizen tot rijwoningen, van hofjeswoningen tot twee-onder-een-kappers. De wijk kent een reliëf en enorm veel groen. Een ideale plek om te gaan wonen en een heerlijke plek om lekker in te tuin te zitten. En wat is er fijner dan met de blote voeten door een mooi gazon lopen? Bestel uw graszoden online bij ons en wij komen het graag voor u leveren en leggen.

Natuur rondom Wageningen

Botanische tuinen

Op de Wageningse berg ligt het Belmonte Arboretum. Deze botanische tuinen zijn rijkelijk bezaaid met rododendrons, rozen en talloze bomen en struiken. Het is een stadspark van 11 hectare groot: meer dan voldoende ruimte voor een flinke wandeling en om keer op keer wat nieuws te ontdekken. Met stevige paden is de tuin ook toegankelijk voor rolstoel of rollator. En halverwege uw wandeling kunt u lekker ontspannen bij het Koetshuis voor een drankje of een versnapering.

Wageningse Engpad

Het Wageningse Engpad is een klompenpad van 13 kilometer lang, dat u door het prachtige buitengebied van Wageningen voert. U wandelt langs bosranden, over stuwwallen, zandwegen en akkers. Het hele pad wordt aangegeven met paarse markeringen in de vorm van een klomp en u kunt het pad ook combineren met andere paden, zoals het Harsloërpad of het Hartensepad. Het is een prachtige wandeling met een erg afwisselende omgeving.

Utrechtse heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig bebost gebied waar wandelaars, fietsers en hardlopers naar hartenlust kunnen genieten van hun sport en de natuur. Door het bos loopt een snelfietsroute die helemaal doorloopt naar Utrecht, en verbind de universiteiten in beide steden met elkaar. De Utrechtse Heuvelrug is een oase van rust, en rijk aan diverse natuur en landschappen. Er zijn diverse landhuizen en uitzichtpunten te vinden in het uitgestrekte natuurgebied. Elke keer weer een nieuwe ontdekkingstocht!

Klantervaringen in Wageningen

Klantervaring van Gert uit Wageningen

“Prima gras en snel geleverd!”

Gemakkelijk bestellen op de site en het gras is snel door een vriendelijke chauffeur afgeleverd. Handige brochure met nuttige tips wordt bij de bevestiging van de order mee gestuurd.

Gert - Wageningen - 2020-04-16
Klantervaring van Jan willem  uit Bennekom

“Keurig volgens afspraak en goede kwaliteit ”

Het gras werd keurig op tijd geleverd en de kwaliteit was goed zoals te zien is op de foto van het eindresultaat. Ze zijn ook een van de weinige die in deze tijd van schaarste gewoon kunnen leveren

Jan willem - Bennekom - 2020-06-17

Graszoden bezorgen Wageningen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Wageningen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wageningen

Veelgestelde vragen in Wageningen

Hoe snel kunnen graszoden in Wageningen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wageningen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.