Graszoden kopen in wagenberg

Wagenberg is een klein Noord-Brabants dorp met slechts 2200 inwoners. Als dorpskern is Wagenberg pas in de periode na de middeleeuwen gevormd. De eerste katholieke kerk in Wagenberg werd in 1796 gebouwd, maar deze werd in het jaar 1904 door de huidige kerk vervangen.

Tot het jaar 1997 vormde Wagenberg onderdeel van de gemeente Terheijden, maar in dat jaar zorgde een fusie ervoor dat het onderdeel vormde van de fusiegemeente Made. Tegenwoordig heet de gemeente echter Drimmelen. Vindt u dit deel van Noord-Brabant een fijne plek om te wonen, dan kunt u een nieuwbouwwoning kopen in de nabijheid van Wagenberg.

Graszoden kopen in Made

Alsnog in de gemeente Drimmelen een huis en graszoden kopen, maar dan een nieuw huis en een geheel nieuwe tuin. Op nog geen vijf kilometer verwijderd van Wagenberg kunt u in Made uw eigen huis kopen. Project Prinsengaard biedt u de mogelijkheid om als een vorst te wonen. Met de keuze uit meerdere woningtypen is er ongetwijfeld een kanshebber voor u binnen dit project.

De bouw wordt gerealiseerd met respect en aandacht voor de natuur en de geschiedenis van deze plaats. Voor welk type huis u ook besluit te kiezen u heeft sowieso de beschikking over een eigen tuin. Dit biedt u de mogelijkheid om voor deze tuin graszoden te kopen. Het kopen van graszoden is een goede eerste stap om uw tuin mee vorm te geven. De graszoden kunnen ook goed door uzelf gelegd worden.

Om de verhuizing niet al te chaotisch te laten verlopen, kunt u overwegen om de graszoden al tijdig te kopen. Hiermee vervuilt u woning niet door de bouwgrond rondom uw huis. Ook geeft het u een beetje rust als een deel van uw bouwtraject al is afgerond. Zo kunt u de verhuizing en de inrichting van uw woning in alle rust realiseren.

Het huis dat u gaat kopen, zal van een rode baksteen worden voorzien. Deze baksteen wordt afgewisseld met bakstenen in bruinaccenten. Het dak van uw huis zal antracietkleurig zijn. Als u voor dit dak zonnepanelen aanschaft, tast dit de uitstraling van uw huis dus niet aan. Wel heeft u met de aanschaf van zonnepanelen uw eerste duurzame aankoop gedaan.

Grondsoort in Noord Brabant

De provincie Noord-Brabant biedt veel natuurlijk schoon.  In de provincie is het redelijk vlak. Bovendien bestaat het grootste deel uit dekzandgebieden, die door beekdalen worden onderbroken.

Aan de west- en noordgrens herbergt het riviergebied de nodige rivierklei. Het overgrote deel van Noord-Brabant ligt overigens boven zeeniveau.  Waar de grond in het verleden nogal woest was, is dat tegenwoordig landbouwgrond en bos.

Natuurgebieden

Een bezoekje aan sommige natuurgebieden laat u zien dat er nog heide- en stuifzandgebieden zijn, die goed bewaard zijn gebleven. Dit is te zien in onder andere:

 • de Drunense Duinen
 • de Strabrechtse heide
 • de Kampina
 • de Loonse Duinen

In de provincie Noord-Brabant zijn de meeste nationale parken te vinden die Nederland rijk is. Eenmaal verhuisd, heeft u volop de gelegenheid om de provincie goed te leren kennen. Het ruime aanbod aan festiviteiten, natuurlijk schoon en bezienswaardigheden zal u niet gaan vervelen.

Klantervaringen in wagenberg

Klantervaring van Leo uit Wagenberg

“Top”

Overzichtelijke website, duidelijke uitleg en eenvoudige bestelprocedure Kwaliteit van de stipt volgens afspraak geleverde graszoden was uitstekend.

Leo - Wagenberg - 2020-03-20
Klantervaring van Alex uit Breda

“Perfecte kwaliteit”

Eenvoudig bestellen, geleverd volgens afspraak en een uitstekende kwaliteit!

Alex - Breda - 2020-03-18

Graszoden bezorgen wagenberg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in wagenberg en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor wagenberg

Veelgestelde vragen in wagenberg

Hoe snel kunnen graszoden in wagenberg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar wagenberg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.