Graszoden kopen in Waalwijk

De gemeente Waalwijk ligt in het noorden van de provincie Noord-Brabant. Het is een middelgrote stad met meer dan 33.000 inwoners. De stad is redelijk dichtbevolkt, waardoor veel bewoners zich graag terugtrekken in hun eigen tuin. Het is dus niet zo gek dat wij al in verschillende wijken van Waalwijk graszoden legden. Zo leverden en legden wij al graszoden in de wijken Vrijhoeve, Waspik, Waspik-Zuid, Capelle en Nieuwe Vaart. Wilt u graszoden leggen in uw tuin of graszoden laten leveren voor uw tuin? Onderaan deze pagina vindt u meer informatie.

Nieuwbouwprojecten in Waalwijk

Tussen Zool en Zeine

De nieuwe woonwijk ‘Tussen Zool en Zeine’ wordt gebouwd op een voormalig bedrijventerrein. Op dit terrein worden zestig nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Het project ligt op een paar minuten fietsen van het centrum van Waalwijk en ook scholen, diverse sportvoorzieningen en winkels zijn in de directe omgeving te vinden. Alle woningen zijn gasloos, energiezuinig en beschikken over een vloerverwarming die tegelijkertijd ook gebruikt kan worden om de woning te koelen.

Wellsteeg

Bij de Wellsteeg worden acht verschillende woningen gebouwd. U vindt vier twee-onder-een-kapwoningen en vier steegwoningen. Alle huizen hebben een riante tuin en bevinden zich vlakbij het centrum van Waalwijk. De Wellsteeg vormt een verbinding tussen het centrum en de groene zone van de Winterdijk. Het is daarom de ideale plek als u wilt wonen in een groene omgeving op steenworpafstand van het bruisende centrum.

Lommerrijk Waalwijk

Nieuwbouwproject Lommerrijk bestaat uit vrijstaande woningen, tweekappers en semi-bungalows. De wijk ligt op Landgoed Driessen, waardoor er veel ruimte en aandacht is voor groen in de wijk. De tuinen van de vrijstaande woningen liggen allemaal op het zuiden, bij de tweekappers en de semi-bungalows verschilt de ligging van de tuin per huis. Alle woningen hebben een ruime tuin waar de bewoners hun groene vingers het werk kunnen laten doen. Veel grote tuinen worden opgevuld met graszoden om onderhoud van de tuin gemakkelijker te maken. Het is ook een eenvoudige manier om een ontspannen sfeer te creëren in uw tuin.

Waalwijkse Natuur

Natuurgebied de Langstraat

Natuurgebied de Langstraat ligt tussen Waalwijk en Waspik en bestaat uit de gebieden Den Dulver, het Labbegat, De Hoven en de Dellen. Verschillende delen van de Langstraat zijn in beheer bij Staatsbosbeheer. Dit is om het gebied te behouden en herstellen in plaats van het alleen maar te gebruiken voor landbouw. In het natuurgebied zijn veel vogels en andere dieren te vinden. Door de Langstraat lopen drie verschillende wandelgebieden; de rode route van 3,5 kilometer die doorloopt in route ‘De Langstraat’ van tien kilometer en de blauwe route van vier kilometer.

Klantervaringen in Waalwijk

Klantervaring van Patrick uit Waalwijk

“Ziet er goed uit ”

Alles makkelijk en snel geregeld. Komen afspraken na. Na aan een week al mooie groene mat.

Patrick - Waalwijk - 2020-04-19
Klantervaring van Carla wondergem uit Waalwijk

“Goede service en mooi gras! ”

Optijd geleverd zoals de track & trace aangaf. Mooi gras. Makkelijk te leggen. Ook goede tips op de site voor het leggen. Nu 2 weken wachten voordat we er op kunnen!!

Carla wondergem - Waalwijk - 2020-04-11

Graszoden bezorgen Waalwijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Waalwijk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Waalwijk

Veelgestelde vragen in Waalwijk

Hoe snel kunnen graszoden in Waalwijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Waalwijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.