Graszoden kopen in Vries

Het Drentse dorp Vries ligt in een bosrijke omgeving. Zo ligt aan de westkant van Vries het natuurgebied de Holten en aan de zuidkant richting Assen rukken nieuwbouwwijken en industrieterreinen in een snel tempo op. Heeft u onlangs de sleutels gekregen van een van de woningen uit deze wijken of woont u al vele jaren met veel plezier in deze gezellige plaats? In beide gevallen weet u maar alt e goed dat uw woongenot wordt beïnvloed door de kwaliteit van leven. Wellicht wordt het toch wel eens tijd om uw tuin een keer goed aan te pakken en is graszoden kopen het volgende project voor uw woning!

Genieten van het gras na een middagje tennissen bij Tennisvereniging Are You Ready 

Ziet u het al voor u? Terwijl u de tuindeuren of de achterdeur opent, geniet u van de heerlijke geur van groen gras. Of na een middagje tennissen bij Tennisvereniging Are You Ready geniet u thuis van een welverdiend en verkoelend drankje op uw eigen gazon. Het wordt allemaal mogelijk gemaakt met de graszoden van Graszodenkopen.nl. U bent verzekerd van uitstekende kwaliteit wn u bespaart ook nog eens behoorlijk wat geld door rechtstreeks bij de teler te kopen.

Binnen 1 werkdag bij u bezorgd

Plaatst u een bestelling, dan kunt u de graszoden binnen no-time in huis verwachten. Ideaal als die ene verbouwing van de tuin toch net wat sneller verloopt als ingecalculeerd was. Nadat u de matten heeft gelegd in de tuin, kunt u direct genieten van een fraai en groen gazon. Of u nu een royale achtertuin heeft dichtbij de Esakkers of juist een compacter formaat in de Markestraat, voor ieder type tuin zijn de graszoden een slimme keuze.

Vries behoorde tot een van de zes dingspelen van Drenthe 

Wist u dat Vries de hoofdplaats van het Noordenveld was, een van de zes dingspelen van Drenthe? De oerparochie reikt ver terug, namelijk tot in de Karolingische tijd. De laatste jaren hebben er behoorlijk wat ontwikkelingen plaatsgevonden in de regio, wat Vries maakt tot het dorp dat het vandaag de dag is. Zo heeft de gemeente in 2016 het centrum volledig opgeknapt en het eenrichtingsverkeer is in het centrum opgeheven. Het oude gemeentehuis is, na een verbouwing in 2006, herbestemd tot huisvesting voor diverse maatschappelijke instellingen. Denk hierbij aan de Bibliotheek, de Wereldwinkel en de heemkundekring.

Klantervaringen in Vries

Klantervaring van Janny douwes uit Eelde

“Fantastisch!”

Prachtig groen, heel ‘vers’, toen wij het haalden was het nog nat van de regen, in de tuin meteen uitgerold bij 24 graden....Resultaat een schitterend gazon! Nog eens graszoden nodig? Weer naar graszodenkopen.nl !! Op de foto ligt de tuinslang er nog maar de foto is gemaakt tijdens een flinke regenbui! Prima voor de zoden!

Janny douwes - Eelde - 2020-06-14
Klantervaring van Rudy uit ASSEN

“Goede graszoden, snel geleverd”

Goede graszoden, prima prijs, snel geleverd. De bezorger was zo aardig ze achter het huis te brengen! Top!

Rudy - ASSEN - 2020-09-28

Graszoden bezorgen Vries

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Vries en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Vries

Veelgestelde vragen in Vries

Hoe snel kunnen graszoden in Vries geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Vries?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.