Graszoden kopen in Voorthuizen

Voorthuizen groeit. De afgelopen jaren was alle aandacht en energie gericht op de nieuwe wijk Blankensgoed. En nog altijd is het werk aan Blankensgoed niet klaar: op dit moment wordt deze wijk aan de noordkant van het dorp uitgebreid met het ruim opgezette Overbeek. Ondertussen wordt aan de andere kant van het dorp, richting Harselaar, in een indrukwekkend tempo de geheel nieuwe wijk Holzenbosch stapsgewijs opgeleverd. In deze wijk heeft de meerderheid van de woningen ruim opgezette tuinen, met lekker veel ruimte voor een mooi gazon.

Gazon aanleggen

Een mooi gazon heeft toegevoegde waarde voor elke woning, maar wat is de beste manier om zo een gazon aan te leggen? De meest simpele manier om een schitterend gazon aan te leggen is om graszoden te kopen bij graszodenkopen.nl. Wij leveren snel eersteklas graszoden op elk adres in Voorthuizen voor een zéér interessante prijs. Dus of u woont in Blankensgoed, Holzenbosch, Wikselaar of een van de andere wijken van Voorthuizen, uw graszoden kopen doet u bij graszodenkopen.nl.

Tuinen met minder onderhoud

De laatste jaren zien we in Voorthuizen, maar ook in andere plaatsen, steeds meer tuinen met verhardingen en halfverhardingen. De reden daarvoor is duidelijk: door het drukke moderne leven is er steeds minder tijd om een tuin te onderhouden en de gedachte is dat bestrating, grind of split minder onderhoud vergen. Hoe begrijpelijk het gebruik ervan ook is, de toename van bestrating in onze tuinen heeft ook nadelige effecten.

Problemen met waterafvoer

Doordat we onze tuinen steeds meer voorzien van tegels, wordt regenwater sneller afgevoerd. Daardoor ontstaan problemen in de waterafvoer, zoals lokale overstromingen. Gemeenten lossen dit probleem op door het af te voeren water op te vangen in grote, ondergrondse bassins zoals in de Voorthuizense wijk De Maat of door wadi’s te ontwerpen zoals in de wijken Holzenbosche en Blankensgoed.

Doordat het regenwater snel wordt afgevoerd, neemt ook de verdroging van de bodem toe. Doordat tuingrond steeds minder water opneemt, moeten de resterende planten in onze tuin al na een paar dagen droogte worden besproeid. Dat kost juist meer tijd. Zo ziet u dat verharde tuinen in de praktijk minder onderhoudsvriendelijk zijn dan vaak gedacht.

Natuurvriendelijke tuin

Door de toename van betegelde tuinen, zijn er ook steeds minder insecten in onze tuinen en dit heeft weer gevolgen voor de aanwezigheid van insecteneters zoals vogels en egels. De meeste mensen dragen de natuur een warm hart toe, maar leggen zelf, weliswaar om begrijpelijke redenen, tuinen aan waar diezelfde natuur het heel moeilijk heeft. Terwijl een natuurvriendelijke tuin echt niet zoveel werk met zich meebrengt. 

Onderhoud van natuurvriendelijke tuin

Een natuurvriendelijke tuin met een mooi gazon vergt uiteraard wat onderhoud. Zo moet in de zomer minstens eenmaal per week het gazon worden gemaaid. Maar zelfs met een eenvoudige handmaaiers dat u voor een paar tientjes kunt kopen, is de gemiddelde tuin heel goed te onderhouden. Dat kost u een kwartiertje per week, dat is waar, maar zie het als een kleine work-out, dan bespaart u ook nog een bezoek aan de sportschool. Bovendien bent u lekker bezig in de buitenlucht. Heerlijk toch? 

Daarnaast zult u in de zomer af en toe planten moeten onderhouden, zo zult u uitgebloeide rozen moeten afknippen om het bloeiseizoen van de roos te verlengen. Overigens is een natuurvriendelijke tuin beslist erbij gebaat als niet alle uitgebloeide planten direct worden opgeruimd: insecten profiteren juist van veel niet opgeruimde plekjes.

Natuurwaarde

Daarom pleiten veel natuurorganisaties voor groene tuinen met een natuurlijk grasgazon, vaste planten, inheemse heesters en bomen. Door vaste planten te kopen in plaats van eenjarigen vermindert u de hoeveelheid werk in uw tuin en door inheemse heesters en bomen te kopen introduceert u verkoeling voor bodemdieren. In zo een tuin vinden insecten, vogels en egels hun voedsel, waardoor uw tuin ook echt natuurwaarde krijgt. 

Door te kiezen voor juiste vaste planten kunt u het hele jaar genieten van een aantrekkelijke tuin, met een hoge natuurwaarde. Maar de basis van een tuin met veel natuurwaarde is natuurlijk een prachtig gazon met de graszoden van graszodenkopen.nl. De graszoden die wij leveren zijn gekweekt op zeer natuurvriendelijke manier en verdienen dus een plekje in uw tuin in Voorthuizen.

Klantervaringen in Voorthuizen

Klantervaring van C. pirets uit Stroe

“Geweldige schaduwgras! ”

Onze tuin heeft veel schaduw, waardoor er een goede kwaliteit gras in moest. We kwamen al snel op graszoden.nl Snelle levering, goede kwaliteit en prijs en duidelijke mail met onderhoudstips en instructies. Kortom.... Wij zijn er heel blij mee. Wij blijven deze zomer 🏡

C. pirets - Stroe - 2020-04-16
Klantervaring van Adriaan uit Lunteren

“Weer helemaal super”

Na de levering 1e levering van 1100m2 op 1 mei 2020 nu 7 juli de 2e levering van 292 m2. Omdat het toen zo ontzettend warm was werd gebeld of we het wel zouden doen. Toch gedaan. Wat extra betaald voor gekoeld leveren. De pallets zijn smorgens om 6:30 geleverd. Ze waren goed koud. Het gras gelegd. Veel water erop. Na 4 dagen moest het echt gemaaid worden, ondanks de hitte. Het staat er fantastisch bij!

Adriaan - Lunteren - 2020-08-24

Graszoden bezorgen Voorthuizen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Voorthuizen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Voorthuizen

Veelgestelde vragen in Voorthuizen

Hoe snel kunnen graszoden in Voorthuizen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Voorthuizen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.