Graszoden kopen in Vianen

Archeologen hebben in Vianen al sporen van nederzettingen gevonden die dateren uit het jaar 3400 voor Christus. Er zijn eveneens sporen gevonden van de vele overstromingen die in de verre geschiedenis regelmatig hebben plaatsgevonden. Onderzoekers vermoeden dat die regelmatige overstromingen de reden is dat er pas in het jaar 1000 definitieve nederzettingen zich vestigden in Vianen.

De overstromingen hebben in ieder geval een verrukkelijke landbouwgrond achtergelaten in Vianen. Doordat het land vaak onder water stond, heeft zich een vruchtbare kleigrond vermengd door de zandlaag. Wanneer u uw graszoden gaat kopen voor uw huis in deze stad, mag u ervan uitgaan dat ze prima gedijen op de gezegende grond van Vianen.

Rijke historie

Toen rond het jaar 1000 mensen zich definitief gingen vestigen in Vianen, is de gemeenschap vanaf de vroege Middeleeuwen in rap tempo uitgegroeid tot een welvarende stad. 

Met haar gunstig gelegen positie aan de rivier De Lek had Vianen een uitstekende concurrentiepositie ten opzichte van de stad Utrecht, toen één van de welvarendste en belangrijkste steden van Nederland.

De rijkdom uit die tijd is nog steeds te aanschouwen in de vorm van de maar liefst 190 historische monumenten die Vianen rijk is. Het verklaart waarom deze stad een populaire plaats is voor mensen die zich er definitief willen vestigen. Vergeet niet om kwaliteit graszoden te kopen voor het creëren van een bijzondere tuin in deze bijzondere stad.

De Paardenmarkt

Naast het vele materiële erfgoed dat Vianen te bieden heeft, kan de stad ook aanspraak maken op immaterieel erfgoed. Sinds 2013 wordt de Paardenmarkt van Vianen erkend als Nederlands immaterieel erfgoed. De Paardenmarkt wordt al sinds 1271 eenmaal per jaar gehouden op de woensdag voorafgaand aan de tweede donderdag van oktober. 

Ook voor weilanden en buitenvelden kunt u uw graszoden van hoge kwaliteit kopen via graszodenkopen.nl

De omgeving van Vianen

Wie wil genieten van nog meer historische steden èn natuur, vindt net buiten Vianen al genoeg moois.
Het natuurgebied Tussen de Lek en Linge heeft vele mooie wandel- en fietsroutes. Onderweg geniet u van de rust en de natuur van het uitgestrekte polderlandschap, terwijl u ondertussen meerdere historische plaatsen en dorpjes aandoet.

Tussen de Lek en Linge geeft u ook uitgebreid de kans om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. Het begint allemaal met het kopen van graszoden waarna u zelf zo vrij bent als u maar wilt om uw eigen droomtuin verder te ontwikkelen.

Nieuwbouw in Vianen

Dat Vianen een gewilde stad is voor mensen om te wonen, blijkt wel uit de meerdere ambitieuze nieuwbouwprojecten in Vianen.

Zo wordt tussen Vianen en Hagestein de wijk Hoef en Haag gerealiseerd. Het belooft een prachtige wijk te worden te midden van het vele natuurgroen die het gebied aan de Lek rijk is. Maar liefst 1800 woningen worden hier gerealiseerd. Ruime huizen met veel ruimte achter het huis. De kavels bieden u een ideale mogelijkheid voor het kopen van kwaliteit graszoden die uw tuin gaan voorzien van een prachtig gazon.

Nog een mooi nieuwbouwproject in Vianen is die van  Het Sluiseiland.
Vlakbij het historische stadscentrum worden hier enkele riante herenhuizen gebouwd. 
Hoewel in de stadskern gelegen, hebben de huizen volop natuur om zich heen. De woningen hebben uitzicht op de Lek en er is een brede strook aan natuur groen aanwezig die de woningen met de Lek verbinden. Wanneer u uw graszoden gaat kopen voor uw tuin in Het Sluiseiland, laat het uw huis heerlijk opgaan in het natuurgroen tot aan de Lek.
Alsof uw achtertuin tot aan de rivier reikt!

Uw graszoden kunt u eenvoudig kopen bij graszodenkopen.nl
Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Vianen

Klantervaring van Machiel uit Vianen

“Goed en niet duur!”

Toen ik 2 dagen voor levering mailde dat 1 week later voor ons net beter uit zou komen was dit geen probleem en werd de leverdatum direct omgezet zonder extra kosten. Helemaal top! Gras ziet er ook goed uit en wordt op een nette manier geleverd.

Machiel - Vianen - 2019-09-15
Klantervaring van Guido uit Nieuwegein

“Snelle levering, uitstekende zoden!”

Mooie dichte zoden, snel geleverd en allemaal in goede kwaliteit. Betrof 32m2 graszoden premium speelgras

Guido - Nieuwegein - 2020-03-29

Graszoden bezorgen Vianen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Vianen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Vianen

Veelgestelde vragen in Vianen

Hoe snel kunnen graszoden in Vianen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Vianen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.