Graszoden kopen in Veenendaal

Gemeente Veenendaal ligt in de provincie Utrecht tegen Gelderland aan. De plaats heeft meer dan 65.000 inwoners. Veenendaal is van alle stadse gemakken voorzien, terwijl er ook volop mogelijkheden zijn om de natuur in te trekken. Zo zijn er meerdere bedrijventerreinen en meer dan 700 winkels in het centrum. Daarentegen wordt Veenendaal omgeven door prachtige natuur, omdat de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei in de directe omgeving liggen. De karakteristieken van de groene omgeving zijn ook terug te vinden in de straten van Veenendaal. Zo legden wij al graszoden in Veenendaal Centrum, Noordoost, Zuidoost en Zuidwest. Wilt u graszoden kopen in Veenendaal voor een andere buurt? Dan komen wij deze graag leveren en leggen. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze mogelijkheden.

Natuur in Veenendaal

Veenendaal grenst aan twee prachtige natuurgebieden: de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een oase van rust, net buiten de randstad. Er zijn prachtige wandel- en fietsroutes langs de stromende rivier, door eeuwenoude bossen of over een uitgestrekt heideveld. Vanaf het hoogste punt van de Heuvelrug heeft u een indrukwekkend uitzicht. In dit natuurgebied is ook van alles te ontdekken. Zo zijn er musea, militair erfgoed en landgoederen. Ook zijn er verschillende historische kastelen op de Utrechtse Heuvelrug te vinden. Deze kastelen hebben indrukwekkende tuinen met prachtige grasvelden, gewassen en fonteinen.

Gelderse Vallei

De Gelderse Vallei is een natuurgebied waar u stevige wandelingen kunt maken. De Gelderse Vallei beschikt over weilanden met weidse panorama’s. Er leven diverse vogels en er groeien bijzondere planten. Vroeger bestond dit natuurgebied uit blauwgrasland, maar tegenwoordig is er voornamelijk landbouw te vinden. Toch zijn er nog snippers blauwgrasland te vinden die u op afspraak kunt bezoeken met een boswachter. Dit blauwgrasland is een waar genot om te bezoeken. Zo groeien er bijzondere planten die bij dit natte land horen zoals de blauwe zegge, klokjesgentiaan en verschillende orchideeën.

Groene nieuwbouwwijken in Veenendaal

Veenendaal is een zeer aantrekkelijke plaats om te wonen. Door de centrale ligging, bent u binnen aanzienlijke tijd in andere steden en provincies. De stad beschikt over alle voorzieningen, er is veel gelegenheid om te winkelen en de natuur is dichtbij. Het is daarom niet verrassend dat er veel nieuwbouwwijken zijn in Veenendaal. Door de ligging tussen natuurrijke gebieden, is er ook veel aandacht voor groen in de nieuwbouwwijken.

Wonen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug

Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug komt nieuwbouwwijk Salamander. Deze wijk krijgt vrijstaande villa’s, landhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en eengezinswoningen. De overgang tussen de tuinen en openbare ruimtes is met groene afscheidingen van onder andere beuk, liguster en veldesdoorn op een natuurlijke manier vormgegeven. Deze sfeer kunt u moeiteloos doortrekken naar de eigen buitenruimtes. Maak bijvoorbeeld gebruik van soortgelijke planten, bloemen en grassoorten als op de Utrechtse Heuvelrug groeien. Zo woont u in een groene omgeving, met het gemak van alle stadse voorzieningen.

Duurzaam wonen in De Kade

Een ander groen nieuwbouwproject is De Kade. In De Kade worden woningen opgeleverd die variëren in grootte, prijs en indeling. Hierdoor zijn er geschikte woningen voor starters, maar ook voor woningzoekers die verder zijn in hun wooncarrière. De woningen worden duurzaam gebouwd en ook in de buurt is veel aandacht voor groen. Zo hebben alle woningen een eigen achtertuin, maar ook een stedelijke voortuin. Hierdoor kunt u in alle rust met het gezin genieten in de eigen achtertuin, maar ook een praatje maken met de buren in de voortuin.

Klantervaringen in Veenendaal

Klantervaring van Stefan uit Veenendaal

“Goed gras voor nette prijs, afspraken goed nagekomen”

Beloftes omtrent levering nagekomen zoals afgesproken. Goed geholpen aan de telefoon.

Stefan - Veenendaal - 2020-03-28
Klantervaring van Cosimo uit Veenendaal

“Ik ben blij”

Het is de eerste keer van mij. Een heb goed gezet

Cosimo - Veenendaal - 2020-07-06

Graszoden bezorgen Veenendaal

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Veenendaal en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Veenendaal

Veelgestelde vragen in Veenendaal

Hoe snel kunnen graszoden in Veenendaal geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Veenendaal?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.