Graszoden kopen in Varseveld

In de Gelderse gemeente Oude IJsselstreek vindt u het dorpje Varseveld.

De naam van Varseveld is gewijzigd, nadat het vroeger Wazovelde heette.

De eerste documentatie over Varseveld stamt uit het jaar 823.

Wie nu een bezoek brengt aan de kern van Varseveld kan onder meer de Laurentiuskerk bewonderen. Deze kerk is in 1556 gewijd. Tot het begin van de vorige eeuw was Varseveld het knooppunt van tram- en spoorlijnen, maar vandaag de dag zijn daar alleen nog wat restanten van terug te vinden.

Oorlogsgeschiedenis

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog vervulde Varseveld een belangrijke rol op het gebied van het verzet, onderduiken en het helpen van de joden.

Helaas had dit tot gevolg dat willekeurige mensen door de Duitsers gevangen werden genomen om daarna geëxecuteerd te worden. Als u een bezoek breng aan Varseveld dan treft u daar een monument aan dat herinnert aan het drama in de oorlog.

Huis kopen in Doetinchem

Als u in de Gelderse provincie een nieuwbouwwoning wilt kopen, die niet al te ver bij Varseveld vandaan ligt, dan kunt u graszoden en een huis kopen in Doetinchem.

Hier een huis en graszoden kopen, betekent dat u aan een bosrand komt te wonen. Een ideale plek om graszoden in uw tuin te leggen en hiermee de natuurlijke uitstraling te vergroten. Met een kavel van maar liefst 674 vierkante meter kunt u hier uw droomwoning realiseren en de omliggende ruimte gebruiken voor het leggen van graszoden.

Het huis dat u gaat kopen in Doetinchem biedt u niet alleen vele ruimte, maar staat na de oplevering in een rustige omgeving. Hier tot rust komen en optimaal genieten, zal zeker mogelijk zijn.

Tuinaanleg

Omringd door natuur vraagt uw tuin bijna om het kopen van graszoden. De graszoden geven uw tuin direct een verzorgde aanblik, maar ze bieden u ook de mogelijkheid om aan de randen mooie planten of struiken te kopen. Zo kunt u uw tuin precies vormgeven in een stijl die past bij uw wensen en de woonomgeving.

Duurzaamheid

Bij nieuwbouwwoningen is aandacht voor het milieu een steeds noodzakelijker aspect.

U kunt zelf ook uw aandeel leveren in duurzaamheid. Plaatst u bijvoorbeeld zonnepanelen op uw dak en verlaag daarmee uw maandlasten. U kunt ook de tuinverlichting vormgeven via ledlampen. Zo bent u duurzaam bezig, maar heeft u ook een prachtig uitzicht op uw graszoden.

Klantervaringen in Varseveld

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Varseveld

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Varseveld en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Varseveld

Veelgestelde vragen in Varseveld

Hoe snel kunnen graszoden in Varseveld geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Varseveld?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.