Graszoden kopen in Vaals

Een uniek stukje Nederland is het zeer heuvelachtige Zuid-Limburg. Daar waar Nederland grotendeels vlak is en laaggelegen, geldt dat niet voor deze streek waarin plaatsen zoals Vaals liggen. Wanneer u hier een woning wilt kopen zoekt u letterlijk de grenzen op. Want niet alleen Duitsland ligt op een steenworp afstand, ook België is zeer dichtbij. De grenzen van de drie landen komen in Vaals bij elkaar. Maar ook al woont u in Vaals in het meest zuidoostelijke punt van Nederland, de door u online bestelde graszoden worden gewoon bij u thuis afgeleverd. Graszoden kopen en zelf aanleggen is dus heel eenvoudig.

De plaats Vaals ligt in de gelijknamige gemeente, in de streek Heuvelland en behoort tot de provincie Limburg. De gemeente in zijn geheel heeft ruim 10.000 inwoners. Het gebied wordt al sinds het begin van de jaartelling bewoond. Stille getuigen daarvan zijn de vele heuvelgraven in het Malensbos, op Vaalser grondgebied. En in de buurt van Vaals zijn verschillende vindplaatsen van overblijfselen van Romeinse nederzettingen door archeologen blootgelegd. In de middeleeuwen werd Vaals een aantal keren door de verschillende machtshebbers heen en weer geschoven zodat de plaats af en toe onder een andere vlag kwam te staan. Vaals is eigendom geweest van Hertogdommen en tussen 1795 en 1839 werd ze Frans, weer Nederlands, vervolgens behorend tot België en uiteindelijk weer Nederlands. Vandaag de dag hebben 30% van de inwoners de Duitse nationaliteit, maar dat heeft te maken met de ligging van Vaals, dat tegen de Duitse wijk Vaalserquartier (Aken) aanligt. Maar ook vanwege de relatief lage huizenprijzen. De Duitsers kopen graag een huis in Vaals met een ruime tuin waar planten en graszoden goed gedijen.

Ondanks dat er veel toeristische attracties zijn, en daarmee prima voorzieningen voor de belangrijkste levensbehoeften, is er een bezienswaardigheid die er uitspringt en letterlijk van hoog niveau is. Het Drielandenpunt is het hoogste punt van Nederland en ligt op de Vaalserberg (322 meter boven NAP). Op dit Drielandenpunt komen de grenzen van Nederland, Duitsland en België samen. Van 1839 tot 1919 was het zelfs een vierlandenpunt, toen er nog een “landje” ten zuiden van Vaals bestond genaamd Centraal Moresnet. Om het Drielandenpunt te bezoeken hoeft u trouwens geen kaartje te kopen.

Het landschap rondom Vaals is zeer divers. Er is veel bos te vinden op de enorme heuvels die vermaard zijn om de vele recreatieve mogelijkheden. De rijkste natuur is te vinden op de overgang van bossen naar de omringende graslanden. En dat is goed nieuws wanneer u graszoden wilt kopen. De bodem is rijk aan voedingsstoffen zodat graszoden onderhoudsarm zijn. Hellinggraslanden worden rondom Vaals omgezet tot natuur en wordt neerslagwater ter plekke langer vastgehouden in nieuw gevormde, kleine moerassen.

In 2019 is het nieuwbouwproject Kerkveld voltooid. Er zijn 31 woningen gebouwd in de plaats van een aantal verouderde huizen op deze plek. De meeste woningen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt en jonge gezinnen. Bijzonder en uniek is het feit dat de woningen “all electric” zijn, dat inhoudt dat de huizen niet een gebruikelijke gasaansluiting hebben gekregen, maar dat de energie wordt gehaald uit warmtepompen en zonnepanelen. Daarnaast zijn de huizen optimaal geïsoleerd. Dit gegeven is natuurlijk interessant wanneer u een woning in Vaals wilt kopen. De tuinen krijgen voldoende zonlicht, met name in de lente en de zomer, waar graszoden optimaal van profiteren.

Klantervaringen in Vaals

Klantervaring van Gert uit Kerkrade

“Keurig telefonisch te woord gestaan en prima afhandeling van betaling en levering!”

Telefonisch geinformeerd naar de mogelijkheden en levering ten tijde van de Corona periode. Levering conform het gecommuniceerde tijdstip door nette chauffeur van de vernoemde firma. Verwerking van zand en graszoden nog dezelfde dag waarbij slechts 2 graszoden van slechtere kwaliteit waren (beiden waren zeker een meter slecht; te dun met gaten). We hebben nieuwe borders aangelegd en een deel van het grasveld vervangen. Voorts prima!

Gert - Kerkrade - 2020-04-04
Klantervaring van Dóra  uit Heerlen

“Goede kwalitijt, snell levering”

Goede kwalitijt, snell levering.

Dóra - Heerlen - 2020-04-16

Graszoden bezorgen Vaals

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Vaals en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Vaals

Veelgestelde vragen in Vaals

Hoe snel kunnen graszoden in Vaals geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Vaals?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.