Graszoden kopen in Urk

Welkom in het oogverblindende dorp Urk. Hier staat iedere dag gezelligheid en een familiegevoel hoog in het vaandel. Door het IJsselmeer en het Urkerbos bent u omringd door een fraaie natuurlijke omgeving. Door het aanleggen van onze graszoden in uw voor- of achtertuin creëert men een landelijke uitstraling aan de eigen woning. Graszoden zijn de laatste tijd weer ontzettend hip en passen bij iedere woning! Onze graszoden zijn bij ons op locatie verkrijgbaar. Blijft u liever lekker thuis en bestelt vanaf de bank? Dat kan ook! Wij komen de graszoden graag bij u leveren op de afgesproken tijd & datum. Mail gerust voor wat meer informatie betreffende onze leveringsmogelijkheden.

Voormalig eiland is nu vasteland

Tot aan de jaren ’40 was Urk nog een idyllisch eiland in het IJsselmeer, toen het met een dijk verbonden werd aan het dorp Lemmer. Vanaf die dag behoorde Urk officieel tot het vasteland van Nederland, maar bij de vele inwoners van Urk treft men nog steeds een eilandgevoel aan. De sfeer is ontzettend gemoedelijk en iedereen helpt elkaar graag uit in geval van nood. De hechte gemeenschap heeft zelfs nog een eigen dialect en volkslied. Dat wordt wel even oefenen als u in Urk gaat wonen! Ook aan het vasteland is een grasmat populair, de benodigde graszoden kunt u bij ons daarvoor kopen.

Vol in de natuur

1Ten noorden van Urk ligt het natuurgebied Urkerbos met een oppervlakte van 230 hectare. Er zijn voldoende mogelijkheden om er eens lekker te wandelen of te sporten. Het Van Der Lijn-reservaat is bij het droogvallen van de polder ontdekt en wordt tot op heden nog altijd bezocht door jaarlijkse excursies. En vergeet natuurlijk niet het IJsselmeer. Door de aanleg van de Afsluitdijk in 1932 werd de Zuiderzee omgedoopt tot het IJsselmeer. In de haven en op het strand van Urk zijn er talloze watersport verenigingen te vinden of kan men lekker ontspannen aan een strandtent. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Vuurtoren van Urk, een van de geliefde bezienswaardigheden. 

Zeewijk

Het nieuwbouwproject Zeewijk omvat 16 geschakelde rijwoningen in het prachtige centrum van Urk met een groot grasveld in de buurt. De woningen zijn ontzettend populair vanwege hun gunstige locatie en de eigentijdse architectuur. Door de langsrichting van de panden, wordt er in de woning een groot vloeroppervlakte gecreëerd met de mogelijkheid voor maar liefst 5 slaapkamers. Vanuit Zeewijk bent u binnen loopafstand in de haven van Urk, een ideaal scenario als u werkzaam bent in de haven of hier een eigen boot heeft liggen. Wilt uzelf een steentje bijdragen aan de eigentijdse architectuur van deze woning? Dan passen graszoden perfect in uw nieuwe tuin om een strakke grasmat te creëeren. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden!

Klantervaringen in Urk

Klantervaring van Vincent uit Swifterbant

“Levering op tijd, zoden zagen er goed uit”

Levering keurig op tijd, graszoden zien er goed uit en zijn makkelijk te verwerken. Wel opletten dat sommige iets smaller zijn c.q. iets breder. Fijn dat er een goede beschrijving aanwezig is hoe je de graszoden moeten leggen en onderhouden

Vincent - Swifterbant - 2020-04-30
Klantervaring van Koen uit Lelystad

“Goede snelle service, top kwaliteit”

Snelle bezorging en goede informatie over levering. Daarnaast zijn de graszoden van goede kwaliteit.

Koen - Lelystad - 2020-08-07

Graszoden bezorgen Urk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Urk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Urk

Veelgestelde vragen in Urk

Hoe snel kunnen graszoden in Urk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Urk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.