Graszoden kopen in Udenhout

Udenhout ligt ten noord-oosten van Tilburg en onder het nationaal park De Loonse en Drunense Duinen. In de hele gemeente Tilburg kunt u graszoden bij ons kopen, dus ook in Udenhout. Online koopt u bij ons de graszoden en vervolgens kunt u ervoor kiezen om de graszoden zelf op te komen halen of om de graszoden op een adres naar wens te laten bezorgen.

Graszoden kopen in Den Bogerd fase 4B

Dit omvangrijke nieuwbouwproject bestaat uit 380 nieuwe woningen waaronder hoek- en tussenwoningen, vrijstaande woningen, patiowoningen, twee-onder-één-kapwoningen en bouwkavels voor vrijstaande woningen. De huizen uit de eerste fase zijn inmiddels opgeleverd en het wordt een groene wijk met groene lanen, singels en parken. Fase 4B bestaat uit 14 woningen. Deze wijk heeft als uitgangspunt het landschap genomen en er is veel aandacht voor de natuur. In het midden van de nieuwe wijk ligt het Park Ter Roomley. Een gazon past dus perfect in deze wijk. Als u graszoden koopt, let er wel op als u een huis met een tuin op het noorden koopt dat u graszoden koopt die goed tegen het vele indirecte licht kunnen. De nieuwe wijk ligt aan de noordzijde van Udenhout en ook deze wijk zal het prettige dorpse karakter krijgen.

Project Den Bogerd fase 4C

Fase 4C van de nieuwe woonwijk Den Bogerd bestaat uit twee vrijstaande woningen en acht twee-onder´-één-kappers. Deze huizen zullen een perceel van 278 m² tot 383 m² hebben. Deze woningen zullen gasvrij gebouwd worden en middels een luchtwarmtepomp zal het huis verwarmt worden. Daarnaast zullen de huizen van fase 4C zonnepanelen hebben voor het opwekken van energie.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bevindt zich in het noord-oosten van de provincie Brabant net boven Udenhout. Dit gebied is ook erg goed te bereiken met de fiets en lopend vanaf Udenhout, omdat het op slechts 4,4 kilometer van het centrum van Udenhout ligt. De Loonse en Drunense Duinen is sinds 2002 officieel een nationaal park en het is ongeveer 3500 hectare groot. Het gebied bestaat deels uit bos, maar ook uit een grote zandvlakte. De zandvlakte is ongeveer 465 hectare groot en wordt in ook wel de “Brabantse Sahara” genoemd. In het westen van het nationaal park bij de Kaatsheuvel bevindt zich het attractiepark de Efteling. Omdat het landschap zo verschillend is, kunt u er verschillende diersoorten zoals de Europese das, steenmarter en de ree. De das was in dit gebied een tijdje uitgestorven, maar omdat hij geïntroduceerd is, gaat het weer goed met deze diersoort. Er is zelfs een ware dassenburcht gevonden met de omvang van een kleine 1600 m². De reeën zijn overdag bijna niet te zien, omdat het schuchtere dieren zijn. Als u toch graag reeën wilt zien, kunt u het beste rond zonsondergang of zonsopkomst naar de randen van de bossen rijken. Omdat het landschap zo verschillend is, hoeven de plantenliefhebbers onder ons zich hier niet te vervelen. 

De Efteling

Op slechts 10 kilometer afstand van het centrum van Udenhout bevindt zich de Efteling. Dit attractiepark en recreatiecomplex bestaat al sinds 1952. De Efteling uitgegroeid tot grootste attractiepark van de Benelux in oppervlakte en bezoekersaantallen. Vroeger was het park ingericht voor jonge gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Nu is het park een leuk uitje voor iedereen.

Klantervaringen in Udenhout

Klantervaring van Patrick uit Waalwijk

“Ziet er goed uit ”

Alles makkelijk en snel geregeld. Komen afspraken na. Na aan een week al mooie groene mat.

Patrick - Waalwijk - 2020-04-19
Klantervaring van Carla wondergem uit Waalwijk

“Goede service en mooi gras! ”

Optijd geleverd zoals de track & trace aangaf. Mooi gras. Makkelijk te leggen. Ook goede tips op de site voor het leggen. Nu 2 weken wachten voordat we er op kunnen!!

Carla wondergem - Waalwijk - 2020-04-11

Graszoden bezorgen Udenhout

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Udenhout en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Udenhout

Veelgestelde vragen in Udenhout

Hoe snel kunnen graszoden in Udenhout geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Udenhout?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.