Graszoden kopen in Twenterand

De gemeente Twenterand ontstond doordat de gemeente Vriezenveen en Den Ham samengevoegd werden. Twenterand ligt in Twente en Salland in het oosten van Nederland.

Als u op zoek bent naar graszoden in de gemeente Twenterand, ben u goed bij ons. Bij ons kunt u veel en snel graszoden kopen van een prachtige kwaliteit. Bovendien bieden wij aan om het bij u tot aan de voordeur te leveren.

Project 7 woningen Tijm

In de nieuwbouwwijk De Kruidenwijk in Westerhaar worden 7 nieuwe huizen gerealiseerd. Deze nieuwe woningen worden onderhoudsarm en volledig gasloos. De woningen worden helemaal af verkocht, behalve de buitenbestrating/beplanting en eventuele verdere wensen. Dus het is mogelijk om een mooi gazon aan te leggen. Deze nieuwe huizen hebben dus alle voordelen van nieuwbouw en u kunt voor de groene karakteristieken en een levendige tuin zorgen.

Gras leggen in Mozaïek

Naast Project 7 woningen Tijm wordt er aan nog een project gewerkt in Twenterand, Mozaïek. Hier worden 8 duurzame nieuwe huizen ontwikkeld in Vriezenveen. Graszoden zijn ook goed voor de natuur, omdat graszoden een filterende functie hebben voor het regenwater wat uiteindelijk grondwater zal worden. Bovendien past het goed bij het landschap rond Vriezenveen wat voornamelijk uit weilanden bestaat.

Graszoden kopen of zelf gras zaaien?

Het zaaien van gras is goedkoper dan het kopen van graszoden, dus aantrekkelijker toch? Financieel gezien, ja. Praktisch gezien, nee. Als u graszaden wilt kopen bestaat het zaaien van gras uit drie stappen. Eerst moet de aarde voorbereid worden, vervolgens moet het gras gezaaid worden en de laatste stap is wachten. Zo kunnen er tot wel 3 weken overheen gaan totdat een graszaadje zich ontkiemd en het kan maanden duren voordat het er als een mooi gazon uit ziet en laat staan tot u op uw zelf gezaaide gazon mag lopen. Bij het kopen van graszoden gaat het allemaal een stuk sneller. Binnen enkele dagen tot weken ziet het er als een gazon uit en van enkele weken tot maanden kunt u er al op staan. Daarnaast heeft het kopen van graszoden ook als voordeel dat u bijna het hele jaar door de graszoden kan leggen, als u zelf het gras zaait, is dit alleen mogelijk van mei tot augustus. Dus gaat u voor gemak en snelheid of voor geduld en geld?

Het Zandstuvebos

Dit 140 hectare grote bos ligt grotendeels in de gemeente Twenterand tussen Den Ham en Vroomshoop. Waar vroeger hoofdzakelijk alleen nog maar bomen groeiden zijn er nu ook zandvlaktes. Omdat er veel verschillende soorten bomen groeien is dit een ideaal gebied voor roofvogels. In dit gebied kan men goed wandelen en fietsen. Een prachtige plek dus om even tot rust te komen en van de flora en fauna te genieten.

De Regge

Dit is een ander gebied in Twenterand waar men goed kan genieten van de flora en fauna. Trek de wandelschoenen aan of stap op de fiets om dit gebied te verkennen. Daarnaast is er de mogelijkheid om in dit te picknicken op een speciale picknickplek. En omdat dit gebied in Twenterand ligt, bent u er in een paar minuten.

Eerder Achterbroek

Dit voormalig landgoed van de kasteelbewoner Baron van Pallandt is 300 hectare groot. Er zijn veel wandel- en fietsroutes die dit gebied doorkruisen. Daarnaast is er ook een kinderwandeling met opdrachten voor kinderen van ongeveer 3 kilometer. Ook dit gebied bevindt zich in de gemeente Twenterand.

Klantervaringen in Twenterand

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Twenterand

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Twenterand en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Twenterand

Veelgestelde vragen in Twenterand

Hoe snel kunnen graszoden in Twenterand geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Twenterand?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.