Graszoden kopen in Tienhoven

Onlangs een huis gekocht in Tienhoven of omgeving? Dan wilt u voor de zomer vast en zeker de tuin snel en mooi af hebben. De slimste manier om dit te doen is om graszoden aan te schaffen. Graszoden worden ook wel grasmatten genoemd. Het zijn dunne grasplaggen die bestaan uit de wortels van gras, weinig aarde en een dichte grasmat aan de bovenzijde. Zo is uw tuin direct voorzien van een prachtig vol gazon. Wij leveren graszoden in Tienhoven. Heeft u net een huis laten bouwen in Tienhoven of woont u in de buurt en bent u geïnteresseerd? Ook in de omgeving van Tienhoven kunt bij ons u graszoden kopen.

De voordelen van graszoden

Ten opzichte van gras zaaien hebben graszoden veel voordelen. Het resultaat is met grasmatten direct zichtbaar en na goed dagelijks onderhoud kunt u na twee weken het gras al in gebruik nemen. Wanneer u ervoor kiest om het gras in te zaaien, dan is de kans groot dat u voor langere tijd de tuin niet kan gebruiken en het uitzicht verstoord wordt door opkomend onkruid. Graszoden zijn vrij van onkruid en uw tuin is direct voorzien van een volgroeid gazon. 

Verschillende soorten gras 

Speelgras en sportgazon 

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een prachtig gazon. Daarom is het belangrijk om het juiste soort gras te kiezen wat past bij het gebruik van het gazon. Heeft u een jong gezin met spelende kinderen? Ga dan voor speelgras, zo kunnen de kinderen vallen en rennen. Anders dan bijvoorbeeld siergras kan dit soort gras tegen een stootje omdat het herstellend vermogen van speelgras erg groot is. Sportgras is bestand tegen zeer intensief gebruik en wordt voornamelijk gebruikt op voetbalvelden en speeltuinen 

Siergras

De naam verraad het al, siergras is niet bedoeld voor intensief gebruik. Siergras wordt voornamelijk gebruikt om siertuinen een stukje groener te maken. Ook heeft siergras meer verzorging nodig. Om het gazon mooi en gezond te houden moet u minstens één keer per week maaien en regelmatig bemesten. In de zomermaanden moet het grasveld regelmatig besproeid worden. 

Nieuwbouwprojecten in de omgeving van Tienhoven

Maarssen Buiten 

Als u iedere ochtend wilt wakker worden met een vakantiegevoel in de omgeving van Utrecht moet u zeker eens kijken naar het nieuwbouwproject in Maarssen Buiten. Er worden twee type woningen gebouwd, beide zo ontworpen dat u kunt genieten van het water en polderlandschap. Een huis kopen met grote raampartijen zodat u de prachtige omgeving kunt beleven? Dat is het nieuwbouwproject in Maarssen Buiten. In de eerste fase van het project kunt u recreatiebungalows kopen. In totaal zijn er zes geschakelde recreatiebungalows en veertien vrijstaande recreatiebungalows te koop. De volgende fase bestaat uit vrije verkoop van kavels. Of u nou een huis gaat kopen of bouwen, in beide gevallen maakt de tuin de woning helemaal af. Maak de woning net een stukje groener met graszoden, zodat het helemaal past bij de omgeving. 

Oud Zuilen 

Midden in de woonwijk van de gemeente Stichtse Vecht worden vier prachtige villa’s gebouwd. Op ongeveer tien minuten rijafstand van Tienhoven komen de villa’s met vier ruime slaapkamers, een ruime woonkamer en keuken. De privé patio zorgt voor veel lichtinval en zicht op de prachtige groene omgeving. Besloten om de tuin te voorzien van extra groen? Twijfel dan niet langer en kom bij ons uw graszoden kopen. Voor iedere stadswoning heeft een tuin een absolute meerwaarde. Op het gehele perceel van tachtig meter diep blijft meer dan genoeg ruimte over voor een diepe achtertuin.

Klantervaringen in Tienhoven

Klantervaring van Geert uit Maarssen

“goede service, snelle levering en scherp geprijsd”

Alles was snel geregeld, klantenservice was ook goed te bereiken en reageerde snel en heeft me goed geholpen. Het is niet duur, snelle levering en je krijgt voor weinig geld een prima gazon voor je deur!

Geert - Maarssen - 2020-05-16
Klantervaring van Anjum uit Utrecht

“Top green choice ”

Na aannkoop bij bevestiging een handige onderhoud voorschrift ontvangen. Voor de aflevering werden we door de chauffeur opgebeld. Netjes tot aan deur in de steegje bij tuin afgeleverd 👍🏻. Na het bemeste, uitrollen van de graszoden en bewateren is het voor de kids wachten om de gras te betreden. Graszoden zijn na een kleine week al bijna overal vastgegroeid.

Anjum - Utrecht - 2020-04-22

Graszoden bezorgen Tienhoven

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Tienhoven en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Tienhoven

Veelgestelde vragen in Tienhoven

Hoe snel kunnen graszoden in Tienhoven geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Tienhoven?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.