Graszoden kopen in Sumar

Ten zuidoosten van Leeuwarden ligt het dorp Sumar. Het dorp Sumar telde in 2020 nog geen 1400 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Tietjerksteradeel.

Wonen in Tietjerksteradeel staat garant voor wonen op het platteland van Friesland.

Bezienswaardigheden in Friesland

De provincie Friesland heeft naast Sumar nog veel meer te bieden. Een lange kustlijn langs de Waddenzee en het IJsselmeer, een aantal Waddeneilanden, veel water en heel veel natuurlijk groen. Wonen in Friesland komt tegemoet aan de woonwensen van veel mensen.

Als het gaat om de gehele oppervlakte van de provincie (inclusief het water), dan mag Friesland zich de grootste provincie van Nederland noemen.

De provincie waar Sumar in gelegen is, ligt zeer laag. Als het water niet wordt meegerekend, bekleedt Friesland de derde plaats als het gaat om de provincies met het meeste landoppervlak.

Huis kopen in Leeuwarden

Als u zich aan het oriënteren bent op een te kopen huis in de nabijheid van Sumar, dan is project Buitenplaats Hempens in Leeuwarden het overwegen waard.

Hier ziet u om u heen niet veel anders dan groen en water. Zo landelijk wonen is mogelijk in Leeuwarden. Op nog geen 20 kilometer van Sumar verwijderd, kunt u hier uw nieuwbouwhuis en graszoden kopen.

Inrichten van de tuin

Het wonen in zo’n prachtige omgeving vraagt om een bijpassende invulling van uw tuin.

Het leggen van graszoden is zo’n passende invulling. Met het kopen en plaatsen van graszoden tovert u uw tuin in korte tijd om tot een mooi groen en natuurlijk geheel. De graszoden kunt u al leggen, voordat uw woning compleet afgewerkt is. Zo voorkomt u dat bij de afwerking van uw huis allerlei zand en grond mee uw woning in wordt gelopen.

Het vormgeven van uw tuin middels graszoden kan uw huis in wording al een verzorgde uitstraling geven. Hierdoor kunt u de overgebleven tijd spenderen aan het verder vormgeven van uw toekomstige nieuwbouwwoning.

Het kopen van een huis is geen beslissing die impulsief genomen moet worden. Met het kopen van graszoden kan het met de tuin niet verkeerd gaan. Door u grondig te verdiepen in alle voor- en nadelen die het kopen van nieuwbouw met zich meebrengt, kunt u een miskoop voorkomen.

Festivals in Friesland

Na een drukke werkweek is het heerlijk om in de nabijheid van Sumar te kunnen ontspannen. Dit kunt u bereiken door te gaan wandelen, te fietsen of een tocht over het water te maken. Wat echter ook kan, is een bezoek brengen aan een festival dat in Friesland wordt georganiseerd. Friesland is een gewilde provincie voor zowel de inwoners als de toeristen.

Om deze reden zijn er meerdere festivals die jaarlijks georganiseerd worden, zoals:

 • het Dobbefestival in Koudum
 • de Vlootdag in Harlingen
 • Zandsculpturenfestival in Sneek
 • de Elfstedenroeimarathon

Wonen in Friesland biedt volop mogelijkheden om te recreëren. Hierdoor zal het woongenot op uw nieuwe woonadres alleen maar toenemen.

Klantervaringen in Sumar

Klantervaring van Ronald uit Burgum

“Goeie service en mooi resultaat”

Chauffeur was mooi op tijd. Heel vriendelijk, graszoden netjes achteraan de oprit gezet. Volgende dag gelegd. Mooie stevige zoden en een super resultaat.

Ronald - Burgum - 2020-09-05
Klantervaring van Theo uit Eastermar

“Zeer tevreden, top graszoden”

Levering was ruim op tijd! Mooie kwaliteit graszoden. Duidelijke handleiding. Zeker een aanrader.

Theo - Eastermar - 2020-04-24

Graszoden bezorgen Sumar

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Sumar en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Sumar

Veelgestelde vragen in Sumar

Hoe snel kunnen graszoden in Sumar geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Sumar?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.