Graszoden kopen in Stiens

Stiens is een dorp dat tot de gemeente Leeuwarden en provincie Friesland behoort. Met een inwonersaantal van maar liefst 7.600 inwoners is het een dorp dat veel gezelligheid en levendigheid kent. Daarnaast zit het ideaal gelegen in de buurt van Leeuwarden. Hierdoor zit u ook nog dicht bij de stadse voorzieningen. Dit alles maakt van Stiens een prachtig dorp om te wonen.

Gaat u op korte termijn naar gemeente Leeuwarden verhuizen? Wilt u bovendien in Stiens wonen? En wilt u voor dat huis graszoden kopen? Dan is dit mogelijk via onze webshop. Regelmatig komen we bij woningen in Stiens graszoden leveren. Wilt u eerste meer informatie of levertijden ontvangen? Ga dan snel naar de onderkant van deze pagina voor informatie.

Dorps en ruim wonen in Stiens

Graszoden kopen bij De Wisseling

Een unieke naam voor een bijzondere locatie. De Wisseling is een nieuwbouwproject waarbij de naam gebaseerd is op de plaats van het project. Hier worden namelijk 58 huizen gebouwd op de oude spoorweg van de NS. Deze buurt is ideaal voor starters, gezinnen en stellen.

De woningen zelf hebben een eigen karakter en stijl. Het is zelfs zo uniek dat wanneer u goed kijkt, u een locomotief erin herkent. De huizen zijn ruim opgebouwd met een breedte van 6 meter en diepte van 10 meter. Dit maakt het zowel ruim als rustig wonen.

Heeft u zelf groene vingers? Ook dan zit u hier goed. De tuinen zijn namelijk gericht op het zonnige zuiden. Hierdoor kunnen planten en gras goed groeien. Ideaal om dit te combineren met een groen gazon. Dit kan uiteraard door graszoden te kopen.

Een woning kopen in Stiens centrum

Geen liefhebber van nieuwbouw? Wel in een zowel een jonge, levendige en historische omgeving wonen? Bekijk dan eens het centrum van Stiens. Dit dorp is ontstaan op een terp in de 13e eeuw. Daarmee kent het een rijke geschiedenis met even mooie monumenten.

Naast dat is Stiens constant bezig met vernieuwing. Daarom zijn er ook moderne winkels, eetgelegenheden en leuke parken te vinden in het centrum. Hier woont u rustig met dorpse sferen, maar toch met levendigheid en een jong karakter.

Bent u van plan een huis in het centrum van Stiens te kopen? En wilt u hier een groen gazon? Wacht dan niet langer bestel graszoden via onze webshop. Vaak is het kopen van graszoden de ideale optie om een groen karakter aan uw woning te geven.

Natuur en omgeving van Stiens

Martenastate

Martenastate is een prachtig park in het zuiden van Stiens. Een tijd geleden is hier nog met veel zorg zowel restauratie als onderhoud gepleegd. Dit maakt dat het park weer in goede staat verkeert. Hier vindt u een park met een leuk vijvertje en sloot. Het is heerlijk om te wandelen, kinderen mee te nemen of om de hond uit te laten.

Heempark Kalkvaart

Nog iets zuidelijker, tegen Leeuwarden aan, vindt u Heempark Kalkvaart. Dit is een bijzonder gebied om doorheen te wandelen. Zo vindt u hier een verzameling van zeldzame planten terug. Ga rustig door het park heen wandelen met de kinderen, neem de hond mee of pak de fiets voor een tocht rondom dit gebied.

Klantervaringen in Stiens

Klantervaring van Ruben uit Leeuwarden

“Super graszoden, snelle levering, mooie kwaliteit”

Simpel bestellen via de website. Graszoden werden vlot geleverd en dicht bij de tuin afgezet. Graszoden zijn mooi en doen het al goed na 1 nacht!

Ruben - Leeuwarden - 2020-05-09
Klantervaring van Tineke uit Leeuwarden

“Alles voldeed aan de verwachtingen!”

Fijne klantenservice en alles werd afgeleverd met de kwaliteit die ik had verwacht.

Tineke - Leeuwarden - 2020-06-27

Graszoden bezorgen Stiens

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Stiens en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Stiens

Veelgestelde vragen in Stiens

Hoe snel kunnen graszoden in Stiens geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Stiens?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.