Graszoden kopen in Soest

Soest is een plaats in de provincie Utrecht en heeft ruim 46.000 inwoners. Soest heeft een vrij grote stadskern, met daaromheen grote duingebieden. Deze duingebieden worden nog altijd door militairen gebruikt om te trainen. Ook is er veel overige natuur te vinden, denk hierbij aan bossen, weilanden en heidegebieden. Deze groene gebieden staan al lange tijd centraal is Soest en worden dan ook goed onderhouden. Wij dragen hier ook ons steentje aan bij door graszoden op maat aan te plaatsen. Dit kan bij zowel in uw voor- of achtertuin,  als op bijvoorbeeld bedrijventerreinen. Via onze website kunt u gemakkelijk aangeven om welk oppervlakte het gaat. Wij komen de graszoden vervolgens bezorgen en, indien gewenst, ook gelijk voor u aanleggen.

Natuurgebied Soesterveen

Ook in Soest zijn er een hoop verschillende natuurgebieden aanwezig. Soesterveen in het Zuiden van Soest is hier een voorbeeld van. Het natuurgebied is niet enorm groot in omvang, maar alsnog absoluut de moeite waard om te aanschouwen. Soesterveen bestaat voornamelijk uit hoogveengebieden en grasland. Ook is het gebied onderdeel van Natuurmonumenten, wat dus ook nog een betekent dat het hele gebied goed beschermd en onderhouden wordt. Bij een bezoek aan Soest kunt u hier dus zeker terecht voor een mooie wandeling.

De Zuidelijke Eng

In het hart van Soest ligt de Zuidelijke Eng. Dit grondgebied is ongeveer 60 hectare groot en wordt voornamelijk gebruikt voor akkerbouw. Wel zijn er veel wandelaars in het gebied actief, aangezien het een aantal mooie vergezichten heeft. In het voorjaar kunt u heel kleurrijke en mooie landschappen aanschouwen in de Zuidelijke Eng. Via Stichting Vrienden Soester Eng kunt u alle informatie over het natuurgebied ophalen en kijken welke wandeling het beste past bij u en uw wensen.

De Groene hoogte

Aangezien er in Soest veel groen te vinden is, komen er ook steeds meer woningen op deze prachtige locaties. Nieuwbouwproject De Groene Hoogte is hier onderdeel van. Het project is nog toekomstmuziek, maar zal uiteindelijk 180 verschillende koopwoningen realiseren. De woningen komen midden in de natuur te staan, maar wel op 15 minuten rijden bij het centrum vandaan. U zit dus in een rustgevende omgeving, maar met alle gemakken van het centrum in de buurt. Er worden verschillende type huizen worden opgeleverd die zo duurzaam mogelijk worden. Zo komen er rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande huizen. De keuze is aan u, maar wij kunnen in ieder geval al de grasmatten voor in uw kleurrijke, groene tuin aanleggen. Bekijk onze website over de bestelmogelijkheden.

Klantervaringen in Soest

Klantervaring van Dennis uit Soest

“Mooi gras, super klantvriendelijk en een hele leuke jongen jongen die ons in Drenthe hielp.”

Duidelijke site en gemakkelijk telefonisch te bereiken. Na online bestelling duidelijke bevestiging en handleidingen. Wij kozen voor afhalen.... wel een eind rijden naar Gasselte..pfff. Daar ben ik uitstekend geholpen door een jongen van zo’n 13 jaar oud. Super leuk. Daags daarna zoden gelegd. Strak gazon .. 👌

Dennis - Soest - 2020-05-02
Klantervaring van Daniel uit Soesterberg

“Goede kwaliteit ”

Goede kwaliteit en volgens afspraak geleverd

Daniel - Soesterberg - 2020-03-28

Graszoden bezorgen Soest

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Soest en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Soest

Veelgestelde vragen in Soest

Hoe snel kunnen graszoden in Soest geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Soest?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.