Graszoden kopen in Slochteren

Slochteren is een schitterend dorp vol monumenten. Het ligt in de gelijkluidende gemeente Midden-Groningen. Het dorp ligt in het midden van Groningen, wat u wellicht al aan de naam van de gemeente kon lezen. Woont u in Slochteren, mist uw tuin nog een beetje groen en wilt u uw tuin opvrolijken met een prachtig gazon? Dan heeft u het juiste bedrijf gevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van de mooiste gazons voor alle conventies. U kunt op een zeer simpele wijze een bestelling plaatsen op onze website en zo onze graszoden kopen . De graszoden zullen spoedig bij u aankomen en u hoeft ze alleen nog te planten en te genieten van uw mooie gazon!

Fraeylemaborg

Fraeylemaborg heeft een oppervlakte van meer dan 23 hectare. Het Borg-gebouw werd zeven eeuwen geleden gebouwd en is sinds het einde van de 18e eeuw naar voren gebracht. Het park is gedeeltelijk ontworpen door G.A. Blum en L.P. Redbeard, en verfraaid in de Engelse landschapsstijl. De rest van het formele barokke gebouw is bewaard gebleven, zoals de karakteristieke centrale as. In de voortuin is een restaurant, op de plek waar de schatkamer zich voorheen bevond. Daartegenover staat het koetshuis met museumwinkels en expositieruimtes. In de oranjerie vindt u een levendige introductie over de ontwikkeling van het park vanaf de ijstijd tot nu. Het park heeft zandstenen tuindecoraties uit de 17e en 18e eeuw. Fraeylemaborg, opgericht in de middeleeuwen, was oorspronkelijk een stenen huis en ontwikkelde zich later tot een indrukwekkend gebouw met invloedrijke bewoners. De laatste bewoner was de familie Thomassenà Thuessink van der Hoop van Slochteren, die het depot in 1972 verkocht aan de Gerrit van Houten Stichting. Na de restauratie werd kasteel Fraeylemaborg een museum. De kamers tonen het tijdperk tot de laatste fase van particuliere bewoning in het midden van de 20e eeuw. De Grote Zaal wordt gebruikt voor concerten en recepties, terwijl de Kleine Zaal wordt gebruikt als trouwzaal. Met prachtige gazons, bomen en bloemen is de tuin is ook een prachtig onderdeel van het gebouw. Bent u geïnspireerd door Fraeylemaborg? Dan kunt u bij ons graszoden kopen. U kunt met het bij ons kopen van graszoden Slochteren net zo mooi maken als Fraeylemaborg.

Natuurgebied de Baggerputten

Als u in Slochteren woont heeft u vast al eens een wandeling gemaakt in Natuurgebied de Baggerputten. Het is een prachtig stukje natuur met veel gras en bomen. Ook zijn er poeltjes en slootjes te vinden. Wilt u een tuin die net zo groen is als Natuurgebied de Baggerputten? Dan kunnen wij u goed helpen. Ook als u een slootje in uw tuin heeft, kunt u onze graszoden rondom uw watertje aanleggen. U kunt met het bij ons kopen van graszoden Slochteren even groen maken als De Baggerputten, zelfs als u een sloot heeft.

Slochteren centrum

Het centrum van Slochteren is prachtig. Er zijn huizen met zowel grote voor- als achtertuinen. Wij leveren ook graszoden in Slochteren centrum. Woont u hier en mocht u een gazon willen kopen en planten? Twijfel dan niet en laat ons het snel leveren!

Klantervaringen in Slochteren

Klantervaring van Nick uit Sappemeer

“Prachtig gras”

Heerlijk dat nieuwe gras. Zo bezorgd en zo gelegd. Het rolt er zo op! Even proef liggen natuurlijk!

Nick - Sappemeer - 2020-04-29
Klantervaring van Nick vrolijk uit Sappemeer

“Mooi stukje gras!”

Snelle levering van mooie lapjes gras! Voor de deur bezorgd. Makkelijk te leggen! Na het proef liggen gaan we nog even wachten totdat het goed is aangegroeid. Kinderen zijn er in elk geval blij mee!

Nick vrolijk - Sappemeer - 2020-04-25

Graszoden bezorgen Slochteren

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Slochteren en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Slochteren

Veelgestelde vragen in Slochteren

Hoe snel kunnen graszoden in Slochteren geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Slochteren?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.