Graszoden kopen in Sliedrecht

Stelt u zich toch eens voor dat u een woning aan het water kunt gaan bewonen. 
Een huis kopen in Hardinxveld-Giessendam maakt dit voor u mogelijk. De huizen die u kunt kopen via dit project, worden in een Oud-Hollandsche stijl vormgegeven. 

Niet alleen woont u hier aan het water, maar ook nog eens in een groene wijk die zich uitstekend leent voor het kopen van graszoden.
Een huis kopen en vervolgens graszoden kopen voor uw tuin vergroten de groene uitstraling, die deze wijk sowieso al typeert.

Sliedrecht

Vandaag de dag vormt Sliedrecht weliswaar een geheel, maar dit is niet altijd zo geweest. Sliedrecht bestond tot 1421 uit Over-Slydregt en Slydregt. Op de zuidelijke oever van de rivier de Merwede lag Slydregt, terwijl op de noordelijke oever Over-Slydregt lag. 

Sliedrecht staat bekend als baggerdorp. Dit is niet altijd het geval geweest. 
In de 15e en 16e eeuw vormde Sliedrecht een normaal dorp dat leeft van landbouw, veeteelt en visvangst.

Pas toen de stoommachine kwam, werd Sliedrecht een baggerdorp. De strijd die de inwoners tegen het water voerden, heeft eeuwen geduurd. In de 13e eeuw werd het hoogheemraadschap opgericht en zorgen gegraven sloten en aangelegde dijken voor een droog gebied.

Dat dit lucratief was voor de inkomsten bleef bij de inwoners niet onopgemerkt. De verandering van veeboeren in dijkwerkers was een logisch gevolg van de veranderende omstandigheden. 

Tuinontwerp

Wanneer u besluit een huis te kopen in Sliedrecht is het moment aangebroken, waarop u zich gaat bezighouden met het tuinontwerp. Afhankelijk van de grootte van uw tuin kunt u graszoden kopen, die uw tuin in een mum van tijd een natuurlijke uitstraling geven. Het ontwerpen van uw tuin hoeft niet beperkt te blijven tot het kopen van graszoden. Beplanting en bestrating vormen evengoed onderdeel van uw tuinproject.

Na de aanschaf van graszoden kunt u ze zelf eenvoudig leggen. Dit gaat uiteraard een stukje sneller als u hier hulp bij krijgt. Laat u aangenaam verrassen door het effect dat het leggen van graszoden direct heeft op uw huis en tuin.

Hardinxveld-Giessendam

In de nabijheid van Sliedrecht vindt u Hardinxveld-Giessendam. 

Als alle drukte rondom uw verhuizing achter de rug is, kan een bezoekje naar deze plaats echt de moeite waard zijn. Voordat de Betuweroute werd aangelegd, heeft men een grondig bodemonderzoek verricht. Dit vond ook plaats in Hardinxveld-Giessendam, langs het tracé. Men vond bij dat onderzoek een 7500 jaar oud skelet. Dit bleek te gaan om een vrouw, die men ter plekke de naam Trijntje meegaf. Na een reconstructie is het skelet momenteel in Leiden in het Rijksmuseum van Oudheden te vinden.

De gemeente dankt haar naam aan de gemeenten Hardinxveld en Giessendam. Deze werden in 1957 samengevoegd. 
Een gesprek met een inwoner van zowel Hardinxveld als Giessendam kan resulteren in een gesprek, waarin u duidelijk een dialect zult horen. 
Wonen in de omgeving van Sliedrecht zal u op meerdere gebieden verbazen. Van geschiedenis tot dialect en van groene omgeving tot baggerdorp.

Klantervaringen in Sliedrecht

Klantervaring van Annerieke uit Dordrecht

“Mooie graszoden en goede service”

Mooie graszoden en makkelijk te leggen, zeker met de handige handleiding die we na bestelling digitaal ontvingen. De extra kosten om de zoden in de ochtend geleverd te krijgen vind ik wel wat veel, maar volgens mij wordt dit bij meerdere bedrijven gerekend. De bezorger was bij ons overigens een uurtje later dan het afgesproken tijdvak, maar we hebben netjes excuses en de extra kosten meteen retour gekregen. Blij met ons grasveldje!

Annerieke - Dordrecht - 2019-10-26
Klantervaring van Bert uit Dordrecht

“Mooie kwaliteit graszoden ”

Mooie groene graszoden, stevige kwaliteit. Makkelijk legbaar. Chauffeur kwam met verkeerde bestelling, binnen 2 uur kwam hij terug met goede bestelling. Goede service. Ook extra mest meebesteld, zat in mooie afsluitbare emmer.

Bert - Dordrecht - 2020-04-30

Graszoden bezorgen Sliedrecht

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Sliedrecht en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Sliedrecht

Veelgestelde vragen in Sliedrecht

Hoe snel kunnen graszoden in Sliedrecht geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Sliedrecht?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.