Graszoden kopen in Sittard

Sittard is een dorpje dat Zuid- en Midden-Limburg met elkaar verbindt. Het is tevens een van de oudste plekken van Nederland. Sittard kent veel groene gebieden en klassieke, stijlvolle huizen. Al geruime tijd vergroenen wij de omgeving van Sittard door graszoden op maat aan te bieden. De graszoden kunnen wij leveren en leggen in uw eigen voor- of achtertuin, maar ook op grotere oppervlakten als een veldje in de wijk of bijvoorbeeld om uw bedrijf of kantoorpand heen. De graszoden voor Sittard kunt u gemakkelijk online bestellen en wij hebben altijd een grote voorraad. Wij zorgen al jaren voor graszoden op veel verschillende plekken door heel Nederland. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Meer informatie over onze diensten vindt u onderaan deze pagina.

Stadspark Sittard

Vindt u het fijn om onder de mensen te zijn, maar wilt u ook genieten van mooie natuur? Het Stadspark in Sittard staat al jaren garant voor een combinatie van deze twee factoren. Het park ligt, zoals de naam al doet vermoeden, midden in het centrum en heeft daardoor veel bekijks van zowel de lokale bevolking als nieuwsgierige bezoekers. Het park wordt prachtig onderhouden en heeft een centraal gelegen eendenvijver, omringd door grasland. Uiteraard is er ook rekening gehouden met de sportievelingen, er is namelijk een grasvlakte aangelegd om te voetballen of andere sporten te beoefenen.

Het Memoriebos

Het Memoriebos, gelegen in Sittard, is niet zomaar een bos. Het bos is rond het jaar 2000 uitgebouwd met nog eens 115 extra bomen, waardoor het bos nu grofweg 320 bomen rijk is. Dit bos heeft meerdere functies. Er worden sfeervolle evenementen gegeven als trouwerijen, het vieren van een geboorte of jubileum, maar er kan ook as van overledenen uitgestrooid worden over het groene gebied. Wilt een steentje bijdragen aan de natuur in Sittard? Dan is het mogelijk om via een speciaal fonds de natuur te steunen en een boom te laten planten.

Nieuwbouwplan Engelenhof

Voor het nieuwbouwproject Engelenhof probeert de gemeente een authentieke belevenis te creëren van hoe de oorspronkelijke huizen in Sittard eruitzagen, maar in een modern jasje. Er worden vier huizenblokken gebouwd, met daartussen een hof vol groen. Het hofje krijgt graszoden, een reeks aan bomen en frisse, groene afscheidingen. Zo zijn niet alleen de huizen zelf typisch iets voor Sittard, maar ook het groene hof dat de vier de huizenblokken verbind. De blokken zelf worden twee tot drie verdiepingen hoog en bevatten per blok zo’n 5 tot 7 woningen. Het Engelenhof komt midden in het oude centrum te staan en past perfect bij de historische binnenstad.

Klantervaringen in Sittard

Klantervaring van Björn uit Guttecoven

“Geleverd zoals gevraagd en een goed kwaliteit.”

De graszoden besteld op zondag en in de planning aangegeven op vrijdag te leveren. Dit is ook volgens die planning verlopen en ook is het gras en de teelaarde van goede kwaliteit.

Björn - Guttecoven - 2020-06-17
Klantervaring van Chris uit Stein (LB)

“Een prachtig gazon in zeer korte tijd”

Op woensdag besteld met de bedoeling in de volgende dagen te gaan leggen. De levering was zo vlot dat ik vrijdags mijn tapijtje groen had liggen. Ik had voldoende besteld in de wetenschap dat er wel een paar rollen zouden sneuvelen. Dit klopte. Er waren in mijn bestelling zeker 4 onbruikbare rollen gras. Vielen zo uit elkaar en waren nergens in te passen. ook niet voor mijn bedachte reparatie van andere stukken in mijn gras. Toch ben ik zeer tevreden over mijn mooi groen gras. Kwaliteit erg goed. Regenwormen gratis. Chapeau voor graszoden.nl zou het zo weer doen.

Chris - Stein (LB) - 2020-02-22

Graszoden bezorgen Sittard

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Sittard en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Sittard

Veelgestelde vragen in Sittard

Hoe snel kunnen graszoden in Sittard geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Sittard?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.