Graszoden kopen in Sint Nicolaasga

Gelegen in de provincie Friesland vindt u Sint Nicolaasga. Dit dorp vormt onderdeel van de gemeente De Friese Meren. Sint Nicolaasga ligt vlakbij het Tjeukemeer, ten zuidwesten van Joure en ten noordoosten van Lemmer. Met nog geen 3500 inwoners is het hier heerlijk rustig wonen. Te midden van diverse dorpen en in de directe omgeving van water, dat is wonen in Friesland.

Rijdt u in de richting van Sint Nicolaasga, dan valt uw blik ongetwijfeld op de Sint-Nicolaaskerk.

De nabijheid van de Friese Meren maken Sint Nicolaasga erg aantrekkelijk voor onder anderen watersportliefhebbers.

Huis kopen in Heeg

Als de provincie Friesland u aanspreekt, vanwege de vrijheid, de natuur en de aanwezigheid van de vele meren, dan kunt u ook een nieuwbouwhuis overwegen. Het kopen van een nieuwe woning biedt immers andere mogelijkheden dan een bestaand huis.

Niet alleen zult u zich met het kopen van een eigen woning en graszoden de eerste gebruiker kunnen noemen, maar er zijn nog meer voordelen. Zo heeft u zelf de keuze op welke locatie u wilt wonen en kunt u in veel gevallen meebeslissen over het uiteindelijke resultaat.

Graszoden leggen in Heeg

Wilt u een bestaande woning kopen in Sint Nicolaasga of kiest u voor een compleet nieuw huis in Heeg?

Als u besluit dat Heeg uw nieuwe woonplaats wordt, dan komt u te wonen in het mooiste watersportdorp dat Friesland rijk is. Het huis dat u gaat kopen, zal worden voorzien van gevels die een andere uitstraling hebben dan de andere huizen in dit project. Dit versterkt het gevoel van exclusiviteit.

Havenwoning kopen aan het water

Uw graszoden kopen kan zowel voor de twee-onder-een-kap woning, als voor de vrijstaande woningen. Het spreekt voor zich dat u voor het vrijstaand huis iets meer graszoden zult moeten kopen. Door uw tuin rondom te voorzien van graszoden krijgt uw toekomstige woning een natuurlijke uitstraling.

De mooie groene kleur van de graszoden zal een prachtig contrast vormen met de rode of oranjebruine baksteen, die van een donkere voeg zal worden voorzien. Hier uw huis kopen staat garant voor een blijvend vakantiegevoel.

Uw activiteiten op het water kunnen worden afgewisseld met een bezoekje aan bijvoorbeeld:

 • Joure
 • Lemmer
 • Sint Nicolaasga

Bezienswaardigheden Friesland

Op het gebied van ontspanning biedt Friesland voor ieder wat wils. Los van de watersport kunt u in Friesland de meest uiteenlopende uitstapjes maken. Zo kunt u eens gaan kijken bij de visserijdagen, die jaarlijks in Harlingen worden gehouden, maar u kunt ook ieder jaar genieten van de bedrijvigheid tijdens de Sneekweek. Bent u liefhebber van een festival, dan is het Oerrock in Ureterp of het festival Oeral op Terschelling een leuke invulling van uw vrije tijd. De Friese Ballonfeesten vinden elk jaar plaats in Joure. Friesland heeft zoals u ziet een groot aanbod aan uiteenlopende festiviteiten.

Wonen in Friesland kan u veel bieden. Niet alleen op het gebied van woongenot, maar ook op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Klantervaringen in Sint Nicolaasga

Klantervaring van Vincent uit Sint Philipsland

“Snelle levering en geweldige service”

Op donderdag besteld en op vrijdag geleverd! Verder word je tijdens de bestelling goed op de hoogte gehouden van de levering. En tenslotte uiteraard een perfect gazon met mooi stevig gras. Een aanrader voor iedereen!

Vincent - Sint Philipsland - 2020-05-27
Klantervaring van John uit St. Geertruid

“Netjes en snel geleverd.”

Snelle en eenvoudige bestelmogelijkheid. Snel en correct afgeleverd. Grasmatten zien er goed uit.

John - St. Geertruid - 2020-04-08

Graszoden bezorgen Sint Nicolaasga

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Sint Nicolaasga en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Sint Nicolaasga

Veelgestelde vragen in Sint Nicolaasga

Hoe snel kunnen graszoden in Sint Nicolaasga geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Sint Nicolaasga?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.