Graszoden kopen in Sint Annaparochie

Als u graszoden voor uw nieuwbouwwoning nabij Sint Annaparochie gaat kopen, zult u de tuin rondom uw levensloopbestendige bungalow of vrijstaand huis meteen een fraaie uitstraling kunnen geven.

Dichtbij de Waddenzee wonen, dat kan als u een huis in Sint Annaparochie gaat kopen.

Met nog geen 5000 inwoners zult u hier kunnen genieten van de nodige rust en ruimte.

Sint Annaparochie

Door inpoldering van het Bildt ontstond Sint Annaparochie in 1505 en vormde onderdeel van drie nederzettingen. De kerk van Sint Annaparochie is vernoemd naar de moeder van Maria: Anna. In eerste instantie werd in het dorp een kerk gebouwd van stro en hout.

Omdat de Bisdom van Utrecht deze kerk niet wilde inzegenen, omdat het te bouwvallig was, werd het vervangen door een Griekse kruiskerk.

Pas later werd de naam Sint Annaparochie ook toegepast voor het dorp.

Voorzieningen

Omdat in Sint Annaparochie veel voorzieningen aanwezig zijn, heef het dorp een centrumfunctie voor dorpen in de nabijheid.

Men kan in Sint Annaparochie terecht voor onder andere:

 • kledingzaken
 • supermarkten
 • drogisterijen
 • huishoudelijke artikelen

Op sportief gebied kan met in Sint Annaparochie onder andere gaan zwemmen, voetballen en kaatsen. Een heerlijke wandeling of fietstocht is natuurlijk ook mogelijk.

Woning kopen in Leeuwarden

Aan de Bonkevaart heeft u de mogelijkheid om een levensloopbestendige woning te kopen. In deze wijk een huis en graszoden kopen, betekent dat u hier de rest van uw leven kunt blijven wonen.

Wilt u nog meer rust en vrijheid, dan kunt u ook helemaal vrijstaand gaan wonen. Uw huis zal van comfort en luxe worden voorzien. Zo heeft u bijvoorbeeld uw eigen ligplaats. Tel daar bovenop dat u veel uitzicht en lichtinval zult krijgen en u kunt zich vast wel inbeelden hoe mooi het resultaat zal zijn.

Graszoden zijn hier heel geschikt voor uw tuin. Zo kunt u heerlijk in uw eigen tuin genieten van het vele groen dat Friesland te bieden heeft.

Hier wonen, maar werken in Dokkum of Harlingen hoeft geen probleem te zijn. De doorgaande wegen zijn in een mum van tijd te bereiken. Voor Groningen, Heerenveen en Drachten gaat u de Centrale As een klein stukje over om zo de snelweg te kunnen bereiken. Bent u een fietsfanaat, dan kunt u over de brug zo het centrum van de stad bereiken.

Duurzaamheid

Uw huis in Sint Annaparochie wordt gebouwd met aandacht voor het milieu.

Als u zelf graszoden voor uw tuin gaat kopen, kunt u het milieu nog eens extra ondersteunen. Zo combineert u doeltreffendheid met uitstraling en zal uw tuin er prachtig uit komen te zien.

De graszoden geven uw tuin een mooie basis. Hierdoor heeft uw tuin niet veel extra’s meer nodig. Wilt u naast de graszoden nog andere invulling aan uw tuin geven, dan kunnen planten, struiken en bloemen een mooi contrast vormen met uw graszoden.

Klantervaringen in Sint Annaparochie

Klantervaring van Vincent uit Sint Philipsland

“Snelle levering en geweldige service”

Op donderdag besteld en op vrijdag geleverd! Verder word je tijdens de bestelling goed op de hoogte gehouden van de levering. En tenslotte uiteraard een perfect gazon met mooi stevig gras. Een aanrader voor iedereen!

Vincent - Sint Philipsland - 2020-05-27
Klantervaring van John uit St. Geertruid

“Netjes en snel geleverd.”

Snelle en eenvoudige bestelmogelijkheid. Snel en correct afgeleverd. Grasmatten zien er goed uit.

John - St. Geertruid - 2020-04-08

Graszoden bezorgen Sint Annaparochie

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Sint Annaparochie en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Sint Annaparochie

Veelgestelde vragen in Sint Annaparochie

Hoe snel kunnen graszoden in Sint Annaparochie geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Sint Annaparochie?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.