Graszoden kopen in Sellingen

Wonen in een esdorp betekent de aanwezigheid van een brink, zo ook in Sellingen. Het middeleeuwse dorp vormt tegenwoordig een belangrijke rol in de waterwinning. De vele bossen, veeteelt en landbouw maken het aantrekkelijk voor recreatieve doeleinden. 

De ruime tuinen in Sellingen en omstreken lenen zich prima voor graszoden die door uzelf gelegd kunnen worden.

Gemeente Westerwolde

Spreekt Sellingen u aan op het gebied van wonen? Wellicht is het kopen van een kavel via het nieuwbouwproject De Groene Singel dan iets voor u. 

Het grote voordeel van dit project is dat u uw droomwoning zelf kunt vormgeven. Gelegen in de provincie Westerwolde, nabij het Woldmeer kunt u een zelfbouwkavel kopen in een groene omgeving. Met het kopen van Graszoden in Sellingen draagt u een belangrijke bijdrage aan de uitstraling die men wil bereiken met dit project.

De zelfbouwkavels waarop u een woning in De Groene Singel kunt realiseren, hebben een royale afmeting. De kavels meten van ongeveer 495 m² tot circa 600 m². Voor de halfvrijstaande heeft u een kavel ter beschikking die tussen de 365 m² en 440 m² meet.

Een kavel kopen in de wijk Groenewei betekent een kavel die zich bevindt tussen een levendige woonwijk en de groene omgeving van de Meerstad. Bouwen met een natuurlijke uitstraling en dat geheel naar uw inzichten.

De woningen die aan de verbindingssloot liggen, worden deels in baksteen gebouwd. 

Men wil het groen karakter aldaar versterken en zorgdragen voor een rustig straatbeeld. Om die reden worden groene hagen gevormd. 

Door graszoden te kopen, zult u vanuit elk raam in uw huis uitzicht hebben op het water of op de door u gelegde graszoden.

Duurzaam bouwen

In de omgeving van Sellingen zijn duurzame woningen gerealiseerd, waarbij soms gebruikgemaakt is van graszoden om zo een groene omgeving te creëren. In de provincie Groningen kunt u trouwens ook deelnemen aan project De Zeilen als u zich nog aan het oriënteren bent op uw nieuwe woonomgeving.

Dit eilandkavelproject van Meerstad biedt u de mogelijkheid een huis te kopen dat een natuurlijk karakter zal krijgen. 

Op het gebied van materialen kunt u kiezen uit hout en baksteen. Voor de instandhouding van het landelijke woonkarakter worden enkele eisen gesteld op het gebied van nok- en goothoogte. 

Het groene karakter dat typerend is voor deze omgeving maakt het kopen van graszoden een logische keuze.

Provincie Groningen

Kiezen voor een woning in de Groene Singel of De Zeilen stelt u na de oplevering in staat een bezoekje te brengen aan Sellingen, het Oldambtmeer of de stad Groningen. Cultuur snuiven en leren begrijpen wat het betekent om in Groningen te wonen, kan op deze ontspannen manier al snel vorm krijgen.

Klantervaringen in Sellingen

Klantervaring van Wessel uit Sellingen

“Prima graszode”

Goede graszode makkelijk om te leggen, je ziet er straks geen barst meer van, al die aanhechtingen

Wessel - Sellingen - 2020-02-08
Klantervaring van Emiel uit Vlagtwedde

“Strak gazon”

150 m2 besteld en keurig op tijd geleverd. Gelijk begonnen met leggen en binnen 3 uur alles er in. Mooie en sterke rollen die je zo weg legt. Ik beveel graszodenkopen.nl aan iedereen aan.

Emiel - Vlagtwedde - 2020-04-29

Graszoden bezorgen Sellingen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Sellingen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Sellingen

Veelgestelde vragen in Sellingen

Hoe snel kunnen graszoden in Sellingen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Sellingen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.