Graszoden kopen in Schagen

Schagen is een gemeente in de provincie Noord-Holland en telt ruim 46.000 inwoners. Doordat de gemeente Schagen verschillende badplaatsen heeft, is het een bestemming die steeds populairder wordt onder toeristen. De binnenstad heeft allerlei voorzieningen die je van een stad verwacht, met aan de rand van Schagen bollenvelden en kleinschalige, rustgevende buurten. Ook rondom het centrum wordt hard gewerkt aan een duurzame en groene omgeving. Zo legden wij gras aan in Schagen in de wijken Centrum, Groeneweg, Nes-Noord, Muggenbrug en Waldervaart. Wilt u ook graszoden kopen in Schagen, maar woont u in een andere wijk? Dan is dat geen probleem! Wij leveren en leggen graszoden door heel Nederland. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze mogelijkheden.

Groen wonen in nieuwbouwwijk Nes Noord

Heeft u altijd al willen wonen in het mooie, rustgevende Schagen? In een waterrijk en groen gedeelte van Schagen komt een gloednieuwe woonwijk te staan, genaamd Nes Noord. Er komen rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande huizen en meer. De woningen worden gerealiseerd in de buurt van waterstroompjes, duingebieden en vlakbij de kust. Wonen in Nes-Noord betekent dus dat u optimaal kunt genieten van al het schoon dat Schagen te bieden heeft. Wilt u elementen van de natuurrijke omgeving terug laten komen in uw eigen buitenruimtes? Dan is het leggen van gras een eenvoudige manier om dit te realiseren. Combineer de graszoden met verschillende kleurrijke bloemen en u heeft in een handomdraai een prachtige tuin die bij de omgeving past.

Slot Schagen

Slot Schagen is voor de inwoners van de gemeente een bijzondere bezienswaardigheid. Meerdere families uit Schagen hebben dit kasteel in de afgelopen eeuwen namelijk bewoond. In 1820 werd het oude slot helaas gesloopt en in gebruik genomen als kerkhof. In 1931 en 2002 werd het slot echter gerestaureerd. Het slot is in originele staat herbouwd. Zelfs de oude torens zien er nagenoeg hetzelfde uit als toen het slot gesloopt werk. Slot Schagen wordt nog altijd omringd door prachtig natuurlandschap met veel gewassen en gras. Deze historische bezienswaardigheid is dus absoluut een bezoek waard!

Het Zwanenwater

Het Zwanenwater is een natuurgebied van ruim 600 hectare groot. Het natuurgebied ligt in de Noord-Hollandse duinen tegen Schagen aan. Het gebied bestaat uit duinen, (gras)heiden en meren. Ook groeien er ruim 450 plantensoorten. Het diverse landschap trekt veel verschillende diersoorten aan, waaronder langstrekkende vogels. U kunt er zonder toegangskosten een rondje wandelen of een stuk fietsen op de daarvoor aan gegeven paden. Gaat u binnenkort ook een kijkje nemen in dit prachtige stuk natuurlandschap?

Klantervaringen in Schagen

Klantervaring van Pemh burgers-dooper uit Schagerbrug

“TOP kwaliteit ”

Door ziekte helaas 2x moeten verzetten, maar dat was geen probleem. Uiteindelijk keurig afgeleverd, vriendelijke chauffeur, behulpzaam. Het gras ligt er keurig bij, tot nu toe zeer tevreden.

Pemh burgers-dooper - Schagerbrug - 2020-04-23
Klantervaring van Ton droog uit Wieringerwaard

“Mooie grasrollen.”

Mooie rollen en mooi op tijd geleverd ondanks het erg warm was. En een keurige beschrijving via de mail gehad . Gelegd volgens beschrijving en doet het na een paar dagen al netjes .

Ton droog - Wieringerwaard - 2020-06-28

Graszoden bezorgen Schagen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Schagen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Schagen

Veelgestelde vragen in Schagen

Hoe snel kunnen graszoden in Schagen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Schagen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.