Graszoden kopen in rockanje

Er zijn plaatsen in Nederland waar je niet over uitgepraat raakt. Dorpjes die je raken en waar je zo naar toe zou verhuizen, als de omstandigheden het zouden toelaten. Rockanje is zo’n dorp waar u een woning kunt kopen met een behoorlijk stuk grond. Een tuin die u met prachtige planten, bloemen en graszoden kunt aankleden. Uitkijkend op het strand, want dat is waar Rockanje om bekendstaat. De zilte zeelucht ervaren en het geruis van de Noordzee horen, in alle rust genieten van dit oer-Hollandse natuurschoon dat een rijke historie kent. Dit gedeelte van Zuid-Holland heeft vanaf de Romeinse overheersing tot de moderne tijd al heel wat bestuurders gekend. Daarnaast is er de langdurige strijd tegen het water geweest. Verschillende stormvloeden eisten land, levens en soms ook de lankmoedigheid van de bewoners. Rockanje, gepokt en gemazeld, heeft de tijden doorstaan en is vandaag de dag een geliefd dorp bij inwoner en toerist.

Strand en Voornes Duin

Ze wordt ook wel Rockanje aan Zee genoemd, hoewel dit geen officiële benaming is. Maar omdat Rockanje bekend staat om haar prachtige stranden is het gerechtvaardigd. Het acht kilometer lange strand is vrij direct op het zuiden gericht en geeft uitzicht op de Maasvlakte en Goeree-Overflakkee. De Voornes Duin vormt een bijzondere natuur. Driekwart van de Nederlandse broedende vogelsoorten broeden ook hier. En ook de helft van alle Nederlandse bloeiende plantensoorten groeien in de Voornes Duin bij Rockanje. Grassoorten en daarmee ook graszoden groeien uitstekend in dit gebied. Uw graszoden kunt u online kopen zodat ze bij u in Rockanje worden geleverd. U kunt er ook voor kiezen de graszoden bij ons af te halen. Omdat Rockanje zo laag gelegen is, ongeveer op zeeniveau, is de grond vochtig en goed te bewerken. De duinenrij tussen Rockanje en de Noordzee ligt enkele meters hoger.

Activiteiten en evenementen

Wanneer u een woning wilt kopen in Rockanje zult u zich niet hoeven te vervelen. In het dorp zijn er het hele jaar door evenementen, aangepast aan de jaargetijden. Dit zijn activiteiten waar u in een aantal gevallen geen toegangsbewijs voor nodig hebt. Maar soms komt het voor dat u een entreekaartje moet kopen. Zo kan de organisatie het daaropvolgende jaar het evenement weer op de kaart zetten. Boekenmarkten voor de snuffelaars, nieuwjaarsduiken in de frisse kou, koffieconcerten, auto- en motorclubs met tentoonstellingen, Music Night Rockanje, activiteiten en muziek op het strand en het openluchtmuseum De Duinhuisjes. Het is een greep uit het vele vermaak uit Rockanje. De voorzieningen zijn prima. Voor winkeliers, speciaalzaken en horecagelegenheden is het gezien de vele evenementen buitengewoon interessant om in Rockanje gevestigd te zijn. En natuurlijk ook vanwege de 6.400 inwoners die het dorp telt.

Nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning in Rockanje is mogelijk. Anno 2021 staat er een nieuwbouwproject op de planning dat twintig woningen gaat realiseren in opdracht van de gemeente Westvoorne. Het gaat om acht eengezinswoningen en twaalf andersoortige woningen. De meeste woningen worden opgeleverd met een tuin die prima geschikt is voor graszoden. Het kopen en zelf leggen van graszoden gaat eenvoudig en snel. Aan de hand van het resultaat kunt u de tuin verder inrichten. En wilt u kort daarna toch iets veranderen dan kunt u de graszoden – het duurt even voordat ze wortel hebben geschoten – eenvoudig van de plek halen en verplaatsen.

Klantervaringen in rockanje

Klantervaring van Ger van den berg uit Oostvoorne

“Snel en mooi”

De zoden zijn stevig/sterk Een goede gebruiksaanwijzing op de site En dat vaak watergeven is inderdaad heel belangrijk

Ger van den berg - Oostvoorne - 2020-09-24
Klantervaring van Daisy uit Hellevoetsluis

“Prima graszoden”

Prima graszoden voor een leuke prijs

Daisy - Hellevoetsluis - 2020-07-12

Graszoden bezorgen rockanje

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in rockanje en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor rockanje

Veelgestelde vragen in rockanje

Hoe snel kunnen graszoden in rockanje geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar rockanje?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.