Graszoden kopen in Rijswijk

Rijswijk is een stad die tussen Den Haag en Delft ligt. Rijswijk bestaat voor 30% aan groen, waardoor het een van de groenste gemeentes van Nederland is. Het groen in Rijswijk draagt ook bij aan de prettige woon-, werk- en leefomgeving  Dit is ook te zien in verschillende wijken in Rijswijk. Het groene karakter van de stad verbindt alle Rijswijkse wijken. Wij legden al in verschillende wijken in Rijswijk graszoden die het groene imago van de stad benadrukken. Wil u graszoden kopen in Rijswijk? Dan komen wij deze graag leveren en leggen. Onderaan deze pagina vindt u meer over onze mogelijkheden.

Groene wijken Rijswijk

Door het groene karakter van Rijswijk zijn er in de hele stad groene buurten te vinden. Leeuwendaal is bijvoorbeeld een zeer gewilde buurt waar veel activiteiten worden georganiseerd. Zo werd er door de bewoners een bloemrijke grasstrook aangelegd langs de Nassaukade. Ook de tuinen in Leeuwendaal dragen bij aan het groene straatbeeld. Ook de Bomenbuurt is een groene wijk waar veel voor en door de bewoners georganiseerd wordt. Ook zijn er verschillen speeltuinen en groene plekken met kinderspeelplek.

Groene nieuwbouwprojecten in Rijswijk

Villapark Eikelenburg

Deze nieuwbouwwijk heeft het beste van twee werelden: veel groen en ruimte, maar toch midden in de randstad. Deze groene buitenwijk is van alles voorzien: luxe woningen, verschillende speelplekken voor kinderen en omgeven door gras en groen. Alle woningen zijn ontworpen in jaren ’30 stijl en hebben een grote buitenruimte. Met graszoden kunt u grote buitenruimtes opsplitsen in verschillende zones, waardoor u optimaal kunt genieten van het buitenleven. Ook staat gras prachtig als uw tuin aan het water ligt. U kunt dan ontspannen in het gras, maar ook makkelijk opstappen als u gaat varen. 

Parkrijk

Nieuwbouwproject Parkrijk wordt gerealiseerd in RijswijkBuiten. Het is een zeer aantrekkelijk project, waarbij de voordelen van stedelijk wonen gecombineerd worden met het buitenleven. Er komen royale woningen, verschillende speelplekken voor kinderen en de wijk ligt in het verlengde van het Wilhelminapark. Ook in het straatbeeld komt veel aandacht voor groen. Groene grasstroken, bijzondere bomen en verschillende planten komen in deze levendige buurt.

Natuur in Rijswijk

Door het groene karakter van Rijswijk is er in de omgeving ook veel te doen in de natuur.

Landgoedwandelen

Deze korte wandeling van 6,5 km gaat langs een deel van de landgoederen en buitenplaatsen van Rijswijk. Het is een fijne wandeling dichtbij het historische centrum van Rijswijk.

Herinrichting Wilhelminapark

Het 40 jaar oude Wilhelminapark is sinds 2017 gefaseerd heringericht tot een royaal stadspark. Er is meer ruimte voor sport, spel en ontspanning. Ook zijn er goede verbindingen met de omliggende wijken gerealiseerd. De vernieuwde Natuurtuin krijgt een educatieve rol. In de natuurtuin komen verschillende plantensoorten die kenmerkend zijn voor de omgeving van Rijswijk. Ook komt er een nieuwe bijenstal en paddenpoel. Het Wilhelminapark is dus de perfecte locatie om met het gezin buiten te zijn!

Wandelen in het Rijswijkse Bos

Het Rijswijkse Bos is zeer geschikt om een frisse neus te halen met de hond of het gezin. In dit park staan prachtige hoge beukenbomen. Er zijn vijvertjes, verschillende wandelpaden en een speelweide. Ook de Naald van Rijswijk staat in dit bos omgeven door groen gras. De Naald van Rijswijk is een monument ter herinnering aan vredesverdrag de Vrede van Rijswijk.

Klantervaringen in Rijswijk

Klantervaring van John uit Rijswijk

“Supersnel geleverd en mooie zoden!”

Contact prima verlopen, afspraak nagekomen, mooie zoden bemachtigd. Ben zeer tevreden. Na het uitrollen van een zode dacht ik wel dat er enige gele grassprieten tussen zaten, maar overall zie je hier niks meer van. En het blijft een natuur product uiteraard.. Kortom: prachtig spul en snel geleverd.

John - Rijswijk - 2020-03-18
Klantervaring van Peter uit Hoorn

“Heel blij met ons gazon”

Keurig op de hoogte gehouden van de verwachte levering. Kreeg meerdere mails met extra tips vanwege de hoge temperaturen. Die waren erg bruikbaar! De graszoden zijn van prima kwaliteit.

Peter - Hoorn - 2020-08-22

Graszoden bezorgen Rijswijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Rijswijk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Rijswijk

Veelgestelde vragen in Rijswijk

Hoe snel kunnen graszoden in Rijswijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Rijswijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.