Graszoden kopen in Rijssen

Uw tuin opknappen is natuurlijk heel leuk. Vooral het eindresultaat is fantastisch, laat staan dat u er eindelijk in kunt zitten met een goed boek of een glas wijn.  Maar voordat dat kan, komt er waarschijnlijk meer bij kijken dan u denkt. Wilt u niet alle keuzes in uw eentje maken? Wij hebben al veel klanten in Rijssen kunnen helpen bij het opknappen van hun tuin of het aanleggen van een gazon. Ons klantenbestad bestaat uit de wijken Braakmanslanden, Dannenberg, Veenenslagen en De Delle. Woont u in één van deze, of een van andere wijken die Rijssen rijk is, dan komen wij graag langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Wilt u meer informatie? Daarvoor kijkt u onderaan deze pagina.

Nieuwbouw in Rijsse

Nieuwbouwwijk Het Opbroek

Nieuwbouwwijk Het Opbroek grenst aan Landgoed Oosterhof, een groot recreatiegebied. De oostkant van Het Opbroek bestaat uit kampen- en hoevenlandschap. Aan het noorden vindt u het open beekdallandschap waar de Regge doorheen loopt. Oftewel: wonen in Nieuwbouwwijk Het Opbroek is ideaal voor de mensen die houden van landelijk wonen. De woningen beschikken over ruime tuinen die u naar uw eigen smaak kunt inrichten. Ideaal!

Nieuwbouwwijk op vr-terrein

Voorheen was het VR-Terrein een gebied waar de voetbalvereniging van Rijssen gevestigd was. Maar binnenkort wordt hier een nieuwbouwwijk gerealiseerd. Aan de Pelmolenweg en de Wierdensestraat komen tien luxe woningen. De omgeving is gericht op duurzaamheid en groen: de oude bomen blijven behouden en de woningen worden duurzaam ingericht. Wilt u uw tuin omtoveren tot een paradijs? Wij komen u graag een handje helpen!

Natuur rondom Rijssen

Natuurgebied Overtoom Middelveen

Tussen Rijssen en Holten vindt u natuurgebied Overtoom Middelveen. Het doel van het gebied is om een ecologische verbinding te krijgen tussen natuurgebied de Sallandse Heuvelrug, natuurgebied de Borkeld en het Elsenerveen. Overtoom Middelveen is uniek doordat kwelwater weer aan de oppervlakte komt, daardoor groeien er zeldzame planten en vegetaties. Het is een fijn leefgebied voor flora en fauna, hier vindt u namelijk dieren zoals water- en weidevogels, hazen en patrijzen, maar ook verscheidene insecten. Een ideale plek om omgeven te zijn door natuur en dier!

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een bijzonder natuurgebied met zo’n 26 bergen, vergezichten en het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest-Europa. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen, mountainbiken, paardrijden en wielrennen. Ook zijn hier veel excursies waar u zich voor kunt aanmelden. Er is hier zoveel te zien en te doen dat u hier zeker vaker dan één keer moet terugkeren om alles te beleven: het park is namelijk uit 5.200 hectare. Het natuurgebied is toegankelijk voor mindervaliden en er zijn parkeerplekken voor mindervaliden.

Klantervaringen in Rijssen

Klantervaring van Christine uit Rijssen

“Snelle levering, goede service en prachtige graszoden! ”

We hebben prachtige graszoden geleverd gekregen op de juiste datum van levering. Het was gemakkelijk te leggen en na een week goed sproeien ziet het er top uit!

Christine - Rijssen - 2020-07-22
Klantervaring van Gerald  uit Rijssen

“Geweldig ”

Schaduwgras zoden besteld. Netjes rond de af gesproken tijd geleverd. Zelf gelegd. Mooi gras is mooi groen. Wel elke dag nat gehouden nu.

Gerald - Rijssen - 2020-05-25

Graszoden bezorgen Rijssen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Rijssen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Rijssen

Veelgestelde vragen in Rijssen

Hoe snel kunnen graszoden in Rijssen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Rijssen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.