Graszoden kopen in Rijssen-Holten

In het oosten van Nederland, in de regio’s Salland en Twente bevindt zich de Gemeente Rijssen-Holten. In 2001 werden de gemeentes Rijssen (regio Twente) en Holten (regio Salland) samengevoegd. Wilt u een prachtig gazon aanleggen? Dan bent u bij ons goed. Bij ons kunt u de Graszoden online kopen. U kunt de graszoden zelf komen ophalen, maar we leveren het ook graag bij u thuis tot aan de voordeur.

Nieuwbouw op het RV-terrein

Op het oude RV-terrein komen 21 koopwoningen waar vroeger onder andere de voetbalclub zat. Deze nieuwe woningen liggen zeer gunstig, omdat ze dicht bij het centrum en dicht bij het park liggen. De 21 nieuwe huizen krijgen een kavel van 300 tot 1000 m² en de bouw zou in 2022 moeten beginnen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor een keurig gazon achter en voor uw nieuwe huis. De grond waar de huizen op gebouwd worden was vanaf 1835 een linnenweverij met 20 man en in 2003 ging het bedrijf failliet.

De wijken in de gemeente Rijssen-Holten

De beide dorpen zijn er al een paar honderd jaar, echter zijn er niet alleen maar oude huizen en gebouwen te vinden. In de gemeente staat hier en daar nieuwbouw, maar ook oudere huizen. De omgeving is heel groen, omdat beide dorpen omringt zijn door boerderijen en ook in de beide dorpen zijn leuke speelplekken en parkjes te vinden om even tot je zelf te komen.

Gras zelf zaaien of graszoden kopen?

Als u voor een vierkante meter graszaad moet kopen, bent u goedkoper uit als dat u voor een vierkante meter graszoden moet kopen. Toch is het voor velen aan te raden om graszoden te kopen. Dit komt doordat het leggen van graszoden een stuk simpeler en sneller gaat dan het zaaien van gras. Bij het zaaien van gras bestaat het proces uit 3 stappen. Eerst moet de bodem geprepareerd worden, de tweede stap is dat de zaadjes de aarde in moeten en daarna is het wachten. Een graszaadje heeft soms wel 3 weken nodig om te ontkiemen, laat staan tot u op uw nieuwe gazon mag staan. Als u graszoden koopt, dan gaat dit allemaal een stuk vlotter. Omdat het gras alleen nog maar gelegd hoeft te worden, zal het binnen enkele dagen tot weken er als 1 geheel uit zien en in enkele weken kunt u er ook al op staan.

Hollands Schwarzwald

Wie ooit in het Duitse Schwarzwald is geweest, kan zich een voorstelling maken hoe dit gebied er ongeveer uit ziet. Het bos staat bekend om de metershoge imposante loofbomen, romantische weggetjes en half verscholen paden. Voor natuurliefhebbers is dit gebied echt een paradijs. In dit gebied is goed te fietsen en wandelen. Dit prachtige bos ligt deels in de gemeente Rijssen-Holten en op een kleine 4 kilometer van het centrum van Rijssen en op 9 km van Holten en is dus goed te voet of met de fiets te bereiken vanuit de hele gemeente Rijssen-Holten.

Natuurgebied Dakhorst

Dit natuurgebied bevindt zich in de gemeente Wierden op maar 12,5 kilometer afstand van de gemeente Rijssen-Holten. Dit natuurgebied is een waterbuffer en natuurreservaat in één. In dit gebied komen vele vogelsoorten voor en daarom is het echt een walhalla voor vogelspotters. Naast het vogelspotten kunt u in dit gebied goed wandelen en fietsen. Ook is dit gebied goed bereikbaar met de fiets vanaf de gemeente Rijssen-Holten.

Klantervaringen in Rijssen-Holten

Klantervaring van Gottemaker  uit Nijverdal

“Heel content ”

Prima graszoden en van goede kwaliteit

Gottemaker - Nijverdal - 2020-04-01
Klantervaring van Erwin jansen uit Nijverdal

“Mooie graszoden, snelle levering en nette prijs!!”

Mooie graszoden, snelle levering en nette prijs!!

Erwin jansen - Nijverdal - 2020-03-22

Graszoden bezorgen Rijssen-Holten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Rijssen-Holten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Rijssen-Holten

Veelgestelde vragen in Rijssen-Holten

Hoe snel kunnen graszoden in Rijssen-Holten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Rijssen-Holten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.