Graszoden kopen in Reuver

Het Limburgse dorp Reuver is ontstaan in de Middeleeuwen op de kruising van een weg gelegen tussen Venlo en Roermond en een handelsroute die tussen Keulen en Antwerpen lag.

Weliswaar was er voor de Middeleeuwen al wel sprake van enige bewoning, maar die bewoning lag verspreid over een groter gebied.

Als kern werd Reuver voor het eerst in het jaar 1547 genoemd en Reuver dankt zijn naam aan herberg De Rover. De naam de rover stond in de Middeleeuwen voor een roofvogel.

Ligging van Reuver

Op het middenterras van rivier de Maas gelegen, ligt Reuver op een hoogte van circa 24 meter.

Ten oosten van Reuver is een verkaveld tuinbouw- en landgebied te vinden. Hier bevindt zich een uitgestrekt bosgebied en is ook het bekende Pieterpad te vinden.

Huis kopen in Leudal-Haelen

Wilt u een huis en graszoden kopen niet ver van Reuver gelegen?

U kunt in Haelen in de nabijheid van Reuver een bouwkavel kopen, die een afmeting heeft variërend van 365 tot 872 vierkante meter. Hier uw eigen huis bouwen en uw tuin voorzien van graszoden betekent dat u komt te wonen in een landelijk gebied in een rustige omgeving.

Als u op deze plek uw huis laat bouwen, komt dit huis te staan met aan de ene kant een recreatie- en bosgebied en aan de andere kant de Midden-Limburgse Maasplassen. Een rustgevende plek om uw vrije tijd in door te brengen.

Een plek die bovendien recht doet aan de graszoden die u voor uw tuin kunt kopen.

Voorzieningen

Bij uw te kopen woning en graszoden heeft u de voornaamste voorzieningen op korte afstand gelegen. Zo vindt u in de moderne kern van Haelen een winkelcentrum en kunnen de kinderen hier hun basisschoolperiode doorlopen. Door de goede verbindingswegen die er zijn, bent u in een mum van tijd op weg naar Düsseldorf, Maastricht, Eindhoven en Venlo.

Duurzaamheid

De vraag naar duurzame voorzieningen neemt toe. Om die reden is het goed om daar rekening mee te houden als u de bouwmaterialen gaat kopen. Plaatst u op uw dak zonnepanelen, dan bent u al goed op weg op het gebied van duurzaamheid.

HR++ glas kent een hoge isolatie waarde en als u daarbij ook nog goede isolatiematerialen koopt, dan zullen de energiekosten goed binnen de perken worden gehouden en heeft u oog voor het milieu.

U kunt uw tuin voorzien van graszoden en op het gebied van verlichting kunt u kiezen voor tuinverlichting op zonne-energie. Als u de verlichting rondom uw graszoden aanbrengt, kunt u in de donkere dagen van het jaar genieten van een prachtig verlichte tuin.

Klantervaringen in Reuver

Klantervaring van Ivo uit Reuver

“Uitstekend!”

Mooi op afgesproken dag en tijdstip de graszoden ontvangen. Graszoden waren van prima kwaliteit en na bijna een week al mooi aan het aangroeien.

Ivo - Reuver - 2020-07-15
Klantervaring van Edwin uit Lottum

“Volgens afspraak!”

Dit bedrijf levert binnen een dag volgens afspraak een prima product! De zoden waren goed gestapeld en verpakt. De bezorger was erg coöperatief om de pallet met graszoden op onze oprit in de schaduw te kunnen krijgen, ondanks dat de stoep te hoog was voor zijn palletwagen! Kortom twee goede bedrijven!

Edwin - Lottum - 2020-05-15

Graszoden bezorgen Reuver

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Reuver en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Reuver

Veelgestelde vragen in Reuver

Hoe snel kunnen graszoden in Reuver geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Reuver?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.