Graszoden kopen in Reusel

Reusel bevindt zich aan de Belgische grens in het zuiden van Brabant. Reusel is de hoofdplaats van de gemeente Reusel – De Mierden in de regio de Kempen. De kern van het dorp Reusel ontstond vermoedelijk in de 7e eeuw. Bij ons kunt u de graszoden in Eindhoven kopen, maar natuurlijk ook in de hele gemeente Reusel – De Mierden. U koopt de graszoden online bij ons en vervolgens kunt u kiezen voor een levering op locatie naar wens of dat u de graszoden zelf komt ophalen.

Project Cop’ns Reusel

Het Project Cop’ns Reusel bestaat uit 14 twee-onder-één-kappers en één vrijstaand huis. Elk huis zal er net wat anders uit zien, maar wat de huizen allemaal gemeenschappelijk zullen hebben is een uitstraling van uit de jaren 30. Deze huizen zullen dus een uiterlijk van een jaren 30 huis hebben, maar van binnen zal het geen jaren 30 huis zijn, omdat bij dit project duurzaamheid belangrijk is. Zo zullen de woningen gasloos zijn en duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, een luchtwarmtepomp en de zon gaan gebruiken om u warm te houden. Door het kopen van graszoden helpt u de natuur ook, omdat de graszoden het water filteren wat ze zelf niet meer kunnen gebruiken. Dit water zal na een tijdje grondwater worden. Als u een huis met een tuin op het noorden koopt, is het goed om graszoden te kopen die goed tegen veel schaduw kunnen. In de directe omgeving zal er een sportveldje zijn.

Graszoden leggen in Reusel – Molenakkers

Alhoewel de kern van Reusel waarschijnlijk uit de 7e eeuw komt, weten ze hier wel wat vernieuwen is. In Reusel zijn naast het project Reusel – Molenakkers nog twee projecten in de ontwikkelingsstadia. Dit project bestaat uit 10 twee-onder-één-kappers in de wijk Molenakkers. Dit is een groene wijk in Reusel en op slechts 10 minuten lopen van het centrum is dit een fijne plek om te wonen. De percelen van de huizen zullen tussen de 356 m² en 430 m² groot zijn. Hierdoor is het mogelijk om een aantal graszoden te leggen. Ook als u hier een huis koopt met de tuin op het noorden is het aan te raden om graszoden te leggen die goed tegen weinig direct zonlicht kunnen. Dit nieuwe project zal ook dicht bij een basisschool liggen.

De Reuselse Moeren

Dit natuurgebied is nog één van de weinige plekken in Nederland waar men hoogveen aan kan treffen. Dit gebied ligt aan de Belgische grens en door Staatsbosbeheer is er een wandeling van ongeveer 7 kilometer uit gezet. Omdat dit gebied zo vochtig is kan men vooral in de herfst hier van allerlei paddenstoelen aantreffen tijdens deze wandeling. Dit natuurgebied ligt op ongeveer 6 kilometer van Reusels centrum en is goed met de fiets en auto te bereiken.

De Kempen

Ook dit gebied ligt bijna in België. In dit natuurgebied liet Napoleon zijn sporen na. Zo werd dit gebied door smokkelaars gebruikt. Nu is dit een gebied waar een natuurliefhebber hun hart op kunnen halen. In dit gebied zijn prachtige paden aangelegd voor de ruiters onder ons. De wandelaars en fietsers worden hier zeker niet achter gelaten, want ook voor hun zijn er prachtige wandel en fietspaden en routes aangelegd. Dit stukje natuurschoon bevindt zich op 8,3 kilometer afstand van Reusel en daarom is ook dit goed met de auto en fiets te bereiken.

Klantervaringen in Reusel

Klantervaring van Maarten uit Vessem

“Prachtig groen schaduwgras”

Keurig volgens afspraak geleverd en de dag ervoor zelfs nog een mailtje gekregen met het advies om -vanwege het warme weer- meteen te gaan leggen en niet tot Hemelvaartsdag (de dag erna) te wachten. Het zogenaamde 'schaduwgras' is wat robuuster dan gewoon siergras, maar is nog steeds gewoon mooi. Het gras slaat prima aan en lijkt ook daarin niet zo gevoelig als veel ander gras. Superblij mee!

Maarten - Vessem - 2020-05-26
Klantervaring van Frank uit Middelbeers

“Geweldig ”

Snelle levering, maar wat nog belangrijker is zijn de goede graszoden die geleverd zijn. Een echte aanrader.

Frank - Middelbeers - 2020-05-16

Graszoden bezorgen Reusel

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Reusel en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Reusel

Veelgestelde vragen in Reusel

Hoe snel kunnen graszoden in Reusel geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Reusel?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.