Graszoden kopen in reeuwijk-Dorp

Het Zuid-Hollandse dorp Reeuwijk-Dorp ligt in de polders en wel tussen Bodegraven, Gouda, Waddinxveen en Reeuwijk-Brug. Het dorp werd gesticht in de 13e eeuw en Reeuwijk-Dorp maakte een groei door in de negentiende eeuw. 

Deze groei kwam tot stand door de vestiging van een rooms-katholieke samenstelling met onder andere een:

 • klooster
 • kerk
 • school
 • landbouwcoöperatie

Na de Tweede Wereldoorlog werd aan de noordwestkant van Reeuwijk-Dorp een nieuwbouwwijk toegevoegd. 

Meer recent is de uitbreiding in zuidelijke richting van Reeuwijk-Dorp. Tegenwoordig zijn er in en rond Reeuwijk-Dorp circa tachtig agrarische bedrijven te vinden. Als u besluit om in Reeuwijk-Dorp een huis te kopen, dan kunt u zich na de oplevering scharen onder de meer dan 2000 inwoners die het dorp rijk is.

Project Bundereiland

Een nieuwbouwhuis en graszoden kopen in de nabijheid van de Reeuwijkse Plassen staat garant voor het nodige plezier op een van de 13 plassen.

Vanaf uw eigen graszoden het water verkennen en op deze manier elke vaartocht op een ander deel beleven. In Reeuwijk-Dorp uw huis en graszoden kopen, maakt dit mogelijk. Niet alleen water in de direct omgeving van uw nieuwe woning, maar ook de nodige voorzieningen. Door te kiezen voor een nieuwbouwhuis uit dit project zult u niet alleen veel woongenot ervaren, maar komt u ook te wonen op een waanzinnige plek.

Duurzame voorzieningen

Voor uw gasloze woning kunt u een elektrische kookplaat kopen, maar er is op het gebied van duurzaamheid veel meer te bereiken. Het veelvuldig gebruik van elektriciteit in uw woning vraagt om het plaatsen van zonnepanelen. Door zonnepanelen te kopen, maakt u gebruik van de gratis energie die u hiermee opwekt. 

Om uw huis in de winter behaaglijk warm te houden, is het kopen van vloerverwarming slim. Koopt u ook nog een warmtepomp en laat u de verlichting branden middels ledlampen, dan woont u uiterst duurzaam.

Voor uw tuin kunt u graszoden kopen. 

Als u ook in de avonduren en de donkere maanden van het jaar zoveel mogelijk van uw graszoden wilt kunnen genieten, kunt u tuinverlichting met ledlampen kopen.

Voor verdere aankleding van uw tuin kunt u de graszoden aanvullen met beplanting, struiken en bomen. Ook het plaatsen tuinbeelden of een ornament vormt een mooi contrast met de groene graszoden. Besluit u een tuinhuis te kopen om op uw graszoden te plaatsen, dan kan het dak van dit tuinhuis eveneens worden voorzien van zonnepanelen.

Op deze manier zult u volledig uw eigen energie opwekken. Hiermee draagt u op een respectvolle manier bij aan behoud van de natuur en realiseert u een aanzienlijke besparing op uw energielasten.

Klantervaringen in reeuwijk-Dorp

Klantervaring van A.j. van der meer uit Hoogmade

“prima graszoden. Zag er goed uit.”

zoden om 8.15 u geleverd. Om 10.30 u tuin geegaliseerd en om 11.00 u begonnen met aanleggen. Lag er in 1 uur in en ziet er prima uit.Er was 1 zode bij die dunner was als de rest en scheurde iets maar ligt er prima tussen (had er iets meer werk aan)

A.j. van der meer - Hoogmade - 2020-04-13
Klantervaring van Robert-jan uit Leiderdorp

“Premiumkwaliteit gras en snelle service!”

Ik heb premium speelgras besteld. De levering ging vlot en tijdsindicatie vooraf was ook handig. Verder waren de graszoden zo gelegd en ziet het er na bijna een week al uit als een mooi gazon zonder naden e.d.. We kijken er naar uit om straks lekker op het gras te zonnen en met ons zoontje te spelen.

Robert-jan - Leiderdorp - 2020-05-18

Graszoden bezorgen reeuwijk-Dorp

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in reeuwijk-Dorp en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor reeuwijk-Dorp

Veelgestelde vragen in reeuwijk-Dorp

Hoe snel kunnen graszoden in reeuwijk-Dorp geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar reeuwijk-Dorp?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.