Graszoden kopen in Putten

Wonen in de provincie Gelderland betekent over het algemeen rust en ruimte, althans als het gaat om de dorpen. Steden zoals Apeldoorn, Zutphen en Deventer zijn echte geïndustrialiseerde en grote plaatsen. Maar dorpen zoals Putten hebben nog echt dat landelijke en groene karakter dat pure rust uitstraalt. Putten grenst zowel aan de Gelderse Vallei als aan de Veluwe, twee totaal verschillende landschappen.

De Gelderse vallei ligt laag en bestaat veelal uit weiland met brede sloten en afwateringskanalen terwijl de Veluwe een zeer bosrijk en hooggelegen heuvellandschap is waar zelfs dieren als de wolf goed gedijen. De Puttense bodem is daarom rijk aan voedingsstoffen zodat graszoden, die u bij ons kunt kopen, er prima op groeien.

Putten behoort samen met enkele gehuchten en andere kernen tot de gemeente Putten. De gemeente heeft zelfs een eigen jachthaven en recreatiestranden bij het Nuldernauw, een smal gedeelte van een van de randmeren die Flevoland scheiden van het vasteland. In Putten wonen ongeveer 25.000 mensen waarvan de ouderen het typische Puttense dialect nog beheersen. Het is onderdeel van het West-Veluwse dialekt en wordt langzaam verdrongen door het gewone Nederlands omdat Puttense jongeren het niet meer goed beheersen.

Voorzieningen in Putten

De voorzieningen in Putten zijn zeer goed. Er is een uitgebreid winkelcentrum te vinden. U kunt er diverse leuke spullen en diensten kopen in luxueuze woonwinkels, hippe modezaken, delicatessenwinkels, kappers en speciaalzaken. Er zijn verschillende restaurants en andere horecagelegenheden te vinden in Putten die bij u in de smaak zullen vallen. Maar wilt u graszoden kopen, dan hoeft u de deur niet uit als u dat niet wilt.

U kunt ze gemakkelijk online kopen en dan worden de graszoden netjes bij u in Putten afgeleverd. Elke woensdagochtend is er de weekmarkt waar u op uw gemak doorheen kunt struinen. U vindt er gezelligheid en de ondernemers en andere bezoekers staan altijd open voor een praatje. En dat typeert de Puttenaar als de vriendelijke, gemoedelijke en hardwerkende inwoner van een prachtig dorp aan de rand van de Veluwe.

Nieuwbouwprojecten

Wanneer u een woning wilt kopen in Putten dan heeft u volop keuze want er staan diverse nieuwbouwprojecten in de startblokken. Putten Zuid is een nieuw te ontwikkelen wijk waar ongeveer 2.000 mensen gehuisvest gaan worden. De huizen zullen qua uitstraling en vierkante meters van elkaar verschillen, naargelang de grootte van het huishouden of de wensen van de bewoner. De wijk wordt relatief dicht bij het Puttense centrum gebouwd, maar ook kort bij de belangrijkste uitvalswegen. 

Voor echte ruimte zijn er de villa’s van Het Sprielderhout. Samen met de plaatselijke aannemer kunt u uw droomhuis laten ontwikkelen. Er zijn al een aantal ontwerpen gemaakt die dienen als inspiratie, dus puur als aanvulling op uw woonwensen. In de zeer riante tuinen die bij de statige huizen horen kunnen snel en gemakkelijk graszoden van topkwaliteit worden gelegd. Vervolgens kunt u uw tuin verder aankleden. 

Maar graszoden passen ook prima in de tuinen van project Rimpeler, aan de westzijde van de bebouwde kom van Putten. Een prettige omgeving voor starters en gezinnen die hier gaan kopen vanwege het groene, duurzame en landelijke karakter van de nieuwe wijk. Er zullen hier 300 woningen worden gerealiseerd, variërend van hoek- en tussenwoningen tot aan vrijstaande huizen. Wat voor tuinen daar ook bij aangelegd worden, graszoden zullen een goede investering zijn bij het ontwerp ervan.

Klantervaringen in Putten

Klantervaring van Gerard de jong uit Ermelo

“Alles conform afspraak”

Dit is de tweede keer dat ik gras heb besteld. Bij mijn vorige huis was ik ook al zo tevreden. Dus geen twijfel om weer hier te bestellen. Alles op tijd geleverd en het gras groeit fantastisch. Het ligt er nu 5 dagen in.

Gerard de jong - Ermelo - 2020-06-10
Klantervaring van Richard uit Nijkerk

“Super goed”

We hebben de graszoden makkelijk kunnen bestellen via internet en werden keurig geleverd zoals afgesproken. Kwaliteit was goed.

Richard - Nijkerk - 2019-11-21

Graszoden bezorgen Putten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Putten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Putten

Veelgestelde vragen in Putten

Hoe snel kunnen graszoden in Putten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Putten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.